(FILES) This picture taken on February 13, 2025 shows Nissan motor president and CEO Makoto Uchida attending a press conference at the companys headquarters in Yokohama, Kanagawa prefecture. Struggling Japanese automaker Nissan on March 11, 2025 said its chief executive Makoto Uchida would step down following the failure of merger talks with its rival Honda. (Photo by Yuichi YAMAZAKI / AFP)
Photo: AFP
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον τερματισμό των συνομιλιών συγχώνευσης μεταξύ της Nissan και της Honda.
Σε μία αιφνιδιαστική αλλαγή ηγεσίας, η Nissan ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Μακότο Ουτσίντα θα αποχωρήσει από τη θέση του την 1η Απριλίου, με τον Ιβάν Εσπινόζα, μέχρι πρότινος επικεφαλής σχεδιασμού, να αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον τερματισμό των συνομιλιών συγχώνευσης μεταξύ της Nissan και της Honda, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν τον χάρτη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Με τον διορισμό του Εσπινόζα, η Nissan φαίνεται να στρέφει το βλέμμα της στην καινοτομία και τη στρατηγική ανάπτυξη της επόμενης γενιάς οχημάτων.