Ανακοινώσεις από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και συμπαράσταση ΣΥΡΙΖΑ στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Ανακοινώσεις από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και συμπαράσταση ΣΥΡΙΖΑ στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Να επιτραπεί στον κρατούμενο να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του ζητούν τα κόμματα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Να παρέμβει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παροχή εκπαιδευτικών αδειών στον εδώ και 20 μέρες απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό, ζητούν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος. Η δημοκρατία δεν εκδικείται ακόμη και αυτούς που δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΔΗΜΑΡ η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγεία του νεαρού κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, μετά από πολυήμερη απεργία πείνας, επιβάλει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η παροχή αδείας για λόγους σπουδών κατά τη διάρκεια της φυλάκισης που εκτίει προβλέπεται από τη νομοθεσία και ανταποκρίνεται στον νομικό μας πολιτισμό. Η Δικαιοσύνη δεν εκδικείται. Σωφρονίζει».

Το Σάββατο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Μάνια Παπαδημητρίου, Βασιλική Κατριβάνου και Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», τον Νίκο Ρωμανό.

Οι γιατροί εξήγησαν στις τρεις βουλευτές, ότι μετά την 20η ημέρα ο οργανισμός του απεργού πείνας είναι ευάλωτος σε σοβαρές επιπλοκές, ενώ η κατάσταση της υγείας του, παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Η γιατρός του, Λίνα Βεργοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για την κατάσταση της υγείας του μετά από 20 ημέρες απεργίας πείνας, χαρακτήρισε «βασανιστήριο» την υποχρεωτική σίτιση, ενώ παράλληλα δήλωσε, ότι ο Ρωμανός «δίνει την μάχη για τις ιδέες του».