Αναμονή εβδομάδων για το iPhone 15 – Τι «δείχνουν» οι προπαραγγελίες για τη ζήτηση

Αναμονή εβδομάδων για το iPhone 15  – Τι «δείχνουν» οι προπαραγγελίες για τη ζήτηση
epa10860282 Customers visit the Apple Store on the Champs Elysees Avenue in Paris, France, 14 September 2023. Sales of the iPhone 12 phone model have been halted in France until American technology giant Apple brings an update to the iPhone 12 model following measurements exceeding the authorized emission power threshold. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην Κίνα παρατηρούνται ήδη καθυστερήσεις αποστολής τεσσάρων έως πέντε εβδομάδων.

Το νέο iPhone 15 Pro Max της Apple καταγράφει ήδη καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης του, καθώς το νέο τηλέφωνο της εταιρείας που παρουσιάστηκε την Τρίτη είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες την Παρασκευή, γεγονός που υποδηλώνει ισχυρή ζήτηση για το πιο ακριβό μοντέλο.

Τέσσερα μοντέλα του iPhone 15 έγιναν διαθέσιμα για προπαραγγελία σε διάφορες χώρες, μετέδωσε το Bloomberg.

Το Pro Max, με τιμή που ξεκινά από τα 1.199 δολάρια, είδε τις πρώτες παραδόσεις να μεταφέρονται από τις 22 Σεπτεμβρίου έως και τις 16 Οκτωβρίου, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη των προπαραγγελιών το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) Οι καθυστερήσεις επηρέασαν όλα τα χρώματα του μοντέλου -μπλε, φυσικό, μαύρο και λευκό- και τις περισσότερες χωρητικότητες αποθήκευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καθυστερήσεις επηρεάζουν τις παραδόσεις των τηλεφώνων στους καταναλωτές.

Στην Κίνα παρατηρούνται ήδη καθυστερήσεις αποστολής τεσσάρων έως πέντε εβδομάδων για το iPhone 15 Pro Max.

Η τιμή εκκίνησης του Pro Max είναι κατά 100 δολάρια υψηλότερη από πέρυσι και η «κίνηση» τις προπαραγγελίες υποδηλώνει ότι η στρατηγική τιμολόγησης της Apple δεν της «κοστίζει» τους πελάτες της.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως όταν «άνοιξαν» οι προπαραγγελίες των iPhone 15 πολλοί καταναλωτές ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν παραγγελίες για αρκετά λεπτά και πως το mobile store της Apple για κινητά κατέρρευσε κατά την έναρξη ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγγελίας. Αυτό μπορεί επίσης να υποδηλώνει ισχυρή αρχική ζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com