Ανάπτυξη 11,3% για την MSC στην Ελλάδα

Ανάπτυξη 11,3% για την MSC στην Ελλάδα
Τρένα μεταφέρουν κοντέινερ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, της εταιρείας COSCO, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στο Νέο Ικόνιο Περάματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ελληνική θυγατρική του ομίλου MSC Holding εμφάνισε πέρυσι καθαρά κέρδη 9,9 εκατ. ευρώ από 7,8 εκατ. ευρώ το 2021, δηλαδή πέτυχε αύξηση 26,71%.

Αύξηση 3% στον όγκο των καθαρών πωλήσεων και 11,33% στο συνολικό κύκλο εργασιών της που ξεπέρασαν τα 82,917 εκατ. ευρώ πέτυχε πέρυσι η MSC GREECE ΑΕ, μέλος του ομίλου MSC Holding που εδρεύει στη Γενέυη. Η ανάπτυξη κατά 3% του καθαρού όγκου των πωλήσεων οδήγησε την ελληνική θυγατρική σε ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη μεταφορά εμπορευμάτων με εμπορευματοκιβώτια μέσω των ελληνικών λιμένων.

Ακόμη υψηλότερη ήταν η απόδοση σε επίπεδο κερδοφορίας. Η ελληνική θυγατρική του Ελβετικού ομίλου εμφάνισε πέρυσι καθαρά κέρδη 9,9 εκατ. ευρώ από 7,8 εκατ. ευρώ το 2021, δηλαδή πέτυχε αύξηση 26,71%.

Για την τρέχουσα χρήση η εταιρεία εκτιμά ότι η ανάπτυξη των εργασιών της θα είναι σταθερή χωρίς ιδιαίτερους επιχειρηματικούς κινδύνους. Κίνδυνοι που ελλοχεύουν και ενδεχομένως να έχουν κάποια επίδραση στα αποτελέσματα αποτελούν κατά κύριο λόγο ο κίνδυνος από το ασταθές οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, των υψηλών ρυθμών πληθωρισμού και σε μικρότερο βαθμό, όχι ουσιαστικό, ο πιστωτικός και ο κίνδυνος ρευστότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η MSC Greece διατηρεί επίσης τη διαχείριση και την επισκόπηση των πρακτορείων της MSC στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, από το 2016, η MSC Greece έχει αναπτύξει τη Balkan Logistic Platform (BLP) προωθώντας ένα ευέλικτο και πελατοκεντρικό βαλκανικό δίκτυο, ενώ από τον Απρίλιο του 2018, η MSC GREECE S.A. έχει πιστοποιηθεί ως Εξουσιοδοτημένος Οικονομικός Φορέας Πλήρους έκδοσης (AEOf).

Σε ότι αφορά την MSC SERVICE CENTER GREECE, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των υπηρεσιών και είναι θυγατρική της Mediterranean Shipping Company S.A., εμφάνισε πέρυσι πωλήσεις αυξημένες κατά 34,17% στα 5,474 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων ενισχυμένα κατά 37,32% στα 262.368 ευρώ και καθαρά κέρδη 236.444 ευρώ, κατά 59,67% υψηλότερα από το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: