«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Πότε τίθεται σε ισχύ το νέο πρόγραμμα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Πότε τίθεται σε ισχύ το νέο πρόγραμμα – Τι πρέπει να γνωρίζετε
Photo: pixabay.com
Οι πολίτες μπορούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα σπίτια τους χωρίς περιορισμούς σε ηλικία ή εισόδημα, με πλήρη επιδότηση επιτοκίου και χρηματοδότηση έως 25.000 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2025 ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου», προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες να χρηματοδοτήσουν την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, ανεξαρτήτως ηλικίας και εισοδήματος. Στόχος του προγράμματος, που παρέχει χαμηλότοκα δάνεια, είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σπιτιών, αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος στην Ελλάδα.

Οι εργασίες που καλύπτονται περιλαμβάνουν θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων, συστημάτων θέρμανσης-ψύξης, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και μικρών ανεμογεννητριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πλήρη επιδότηση του επιτοκίου των τραπεζικών δανείων, το πρόγραμμα προσφέρει έως 25.000 ευρώ με αποπληρωμή σε 3 έως 5 χρόνια, εξασφαλίζοντας 100% κάλυψη του επιτοκίου για τους δικαιούχους.

Χρηματοδοτούμενο με 400 εκατομμύρια ευρώ, το πρόγραμμα παρέχει ευελιξία στους συμμετέχοντες, επιτρέποντας σημειακές βελτιώσεις χωρίς την απαίτηση συνολικής ενεργειακής αναβάθμισης. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε 20.000 κατοικίες, συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους και την αναβάθμιση των ακινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: