Άνοδος στον τζίρο των ελληνικών επιχειρήσεων τον Μάιο – Στο +14,8% εστίαση και καταλύματα

Άνοδος στον τζίρο των ελληνικών επιχειρήσεων τον Μάιο – Στο +14,8% εστίαση και καταλύματα
Κόσμος κάθεται σε καταστήματα εστίασης, σε εξωτερικό χώρο, στην Κόρινθο, την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021. Άνοιξε η εστίαση, χωρίς μουσική, με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό χώρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (9,8%).

Μικρή άνοδο εμφάνισε για τον Μάιο ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με τον κλάδο των καταλυμάτων και της εστίασης να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάιο 2024 ανήλθε σε 30.839.136 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με τον Μάιο 2023, που είχε ανέλθει 30.395.338 χιλ. ευρώ

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (14,8%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (9,8%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: