«Άνοιγμα» ζημιών και μείωση εσόδων για την Boeing – Στα 17,4 δισ. δολάρια

«Άνοιγμα» ζημιών και μείωση εσόδων για την Boeing – Στα 17,4 δισ. δολάρια
epa08391546 A file photo dated 14 June 2016 showing a man walking past a logo of US aircraft manufacturing company Boeing at Taoyuan airport, in Taoyuan, Taiwan (reissued 29 April 2020). Reports on 29 April 2020 state Boeing reported an adjusted loss of 1.70 billion USD in the first quarter of 2020, and said it plans to cut the number of its staff by about 10 per cent. EPA/RITCHIE B. TONGO *** Local Caption *** 53278185 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Mε την κατασκευάστρια αεροσκαφών να αντιμετωπίζει μια μεγάλη απεργία και αυξανόμενο χρέος.

Διεύρυνση ζημιών και μείωση εσόδων εμφάνισε η Boeing για το τρίτο τρίμηνο του, με την κατασκευάστρια αεροσκαφών να αντιμετωπίζει μια μεγάλη απεργία και αυξανόμενο χρέος.

Η Boeing ανακοίνωσε την Τετάρτη τριμηνιαία ταμειακή ρευστότητα ύψους 1,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με ταμειακή ρευστότητα 310 εκατομμυρίων δολαρίων, πριν από ένα χρόνο.

Οι προσαρμοσμένες ζημίες ανά μετοχή διευρύνθηκαν στα 10,44 δολάρια.

Τα τριμηνιαία έσοδα μειώθηκαν κατά 1% στα 17,84 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κέλι Όρτμπεργκ τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των επιδόσεων στην αμυντική της δραστηριότητα και στα προγράμματα 737 MAX και 777, ενώ παράλληλα σταθεροποιεί σε γενικές γραμμές την Boeing, η οποία βρίσκεται «σε σταυροδρόμι» μετά από παραλείψεις στις επιδόσεις της που απογοήτευσαν τους πελάτες.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο πλοίο που θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να γυρίσει, αλλά όταν το κάνει, έχει τη δυνατότητα να γίνει και πάλι σπουδαίο», είπε ο Όρτμπεργκ στους εργαζόμενους της αεροναυπηγικής εταιρείας σε ένα μήνυμα που περιείχε προετοιμασμένες παρατηρήσεις για την πρώτη του κλήση για τα κέρδη ως διευθύνων σύμβουλος.

Το κάλεσμα του Όρτμπεργκ ακολουθεί τα σαρωτικά σχέδια για σημαντικές περικοπές που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς η απεργία περίπου 33.000 εργαζομένων που διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα έπληξε την παραγωγή μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του αεροσκάφους 737 MAX με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Η Boeing θα πρέπει επίσης να πείσει τους προμηθευτές που ανακοίνωσαν απολύσεις και ανέβαλαν επενδύσεις τις τελευταίες εβδομάδες, να αντιστρέψουν τώρα την πορεία τους και να υποστηρίξουν τα σχέδια παραγωγής της.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο να το ενεργοποιήσουμε παρά να το απενεργοποιήσουμε», δήλωσε ο Όρτμπεργκ, αναφερόμενος στα εργοστάσιά της και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σημείωσε ότι η Boeing είχε «πολλή δουλειά να κάνει» πριν αναπτύξει ένα νέο αεροπλάνο.

«Αυτό περιλαμβάνει τη σταθεροποίηση της επιχείρησής μας, τη βελτίωση της εκτέλεσης των αναπτυξιακών προγραμμάτων, τον εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου για να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλά και την αποκατάσταση του ισολογισμού, ώστε να έχουμε μια πορεία προς το επόμενο εμπορικό αεροσκάφος», συμπλήρωσε.

Ο Όρτμπεργκ δεν αναφέρθηκε σε μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου, η οποία σύμφωνα με το Reuters θα μπορούσε να είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com