Άνοιξε ο δρόμος για την εξαγορά της Seagen από την Pfizer – Στα 43 δισ. δολάρια το deal

Άνοιξε ο δρόμος για την εξαγορά της Seagen από την Pfizer – Στα 43 δισ. δολάρια το deal
epa07957820 (FILE) - A logo outside Pfizer headquarters in New York, New York, USA, 04 December 2015 (reissued 29 October 2019). Pfizer on 29 October 2019 reported their third-quarter 2019 earnings saying their 3rd quarter 2019 revenues totaled 12.7 billion USD, less 618 million USD, or five per cent, compared to the prior-year quarter, reflecting an operational decline of 403 million USD, or three per cent, as well as the unfavorable impact of foreign exchange of 215 million USD, or 2 per cent. EPA/ANDREW GOMBERT *** Local Caption *** 52435439 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πώς η φαρμακοβιομηχανία έκαμψε τις ανησυχίες της αρχής ανταγωνισμού των ΗΠΑ.

Η Pfizer γνωστοποίησε στην Τρίτη ότι συμφώνησε να δωρίσει τα δικαιώματα επί των πωλήσεων του αντικαρκινικού φαρμάκου Bavencio για να άρει τις ανησυχίες της αρχής ανταγωνισμού των ΗΠΑ σχετικά με τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας Seagen ύψους 43 δισ. δολαρίων.

Η φαρμακοβιομηχανία διευκρίνισε ότι θα δωρίσει το 15% των δικαιωμάτων που κατέχει επί των πωλήσεων του φαρμάκου ανοσοθεραπείας στην Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου.

Σημειώνεται ότι το Bavencio απέφερε στην Pfizer πωλήσεις ύψους 271 εκατ. δολαρίων το 2022.

Η Pfizer πρόσθεσε ότι πλέον έχει λάβει την έγκριση όλων των ρυθμιστικών αρχών που θα της επιτρέψει να ολοκληρώσει τη συμφωνία την Πέμπτη, περίπου εννέα μήνες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία μιας ξεχωριστής οντότητας για τις δραστηριότητές της που αφορούν στον καρκίνο και θα διαχωρίσει τις υπόλοιπες δραστηριότες εμπορίας σε δύο τμήματα, εκ των οποίων το ένα θα εστιάζει στην αγορά των ΗΠΑ και το δεύτερο στις διεθνείς αγορές.

Η εταιρεία έκανε επίσης γνωστό ότι η εμπορική διευθύντρια της εταιρείας Angela Hwang θα παραιτηθεί. Στη συνέχεια ο νέος επικεφαλής Επιχειρηματικής Καινοτομίας Aamir Malik θα αναλάβει εμπορικός διευθυντής της νέας μονάδας στις ΗΠΑ, ενώ ο Alexandre de Germay εμπορικός διευθυντής της διεθνούς μονάδας.

Η Seagen είναι πρωτοπόρος στον τομέα των συζυγών αντισωμάτων-φαρμάκων, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα προστατεύοντας τα υγιή.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: