Alpha Bank: Υπερτριπλάσιες προσφορές για το ομόλογο AT1

Alpha Bank: Υπερτριπλάσιες προσφορές για το ομόλογο AT1
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το επιτόκιο για την τρέχουσα έκδοση άνοιξε στο 8%.

Η Alpha Bank συγκεντρώνει υπερτριπλάσιες προσφορές για την έκδοση ομολόγου perpetual, εκτιμώμενου ύψους 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Η έκδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των απαιτήσεων MREL (Minimum Requirement for Own Funds and Eligible Liabilities).

Σημειώνεται ότι στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων της τάξης των 300-400 εκατ. ευρώ, ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού της τράπεζας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Alpha Bank προσδοκά να μειώσει το επιτόκιο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με το περσινό perpetual ομόλογο που είχε εκδώσει. Το επιτόκιο για την τρέχουσα έκδοση άνοιξε στο 8%.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2024 η τράπεζα είχε προχωρήσει σε ανάλογη έκδοση, με την οποία άντλησε 400 εκατ. ευρώ. Η νέα έκδοση εκτιμάται ότι θα τιμολογηθεί με επιτόκιο κοντά στο 8%.

Η Alpha Bank συνεχίζει να είναι τακτικός εκδότης χρέους στις διεθνείς αγορές, ύστερα και από την αναβάθμιση της από τους διεθνείς πιστοληπτικούς οίκους. Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο είχε ήδη καλύψει την απαίτηση του επόπτη για τις ελάχιστες απαιτήσεις των ιδίων κεφαλαίων και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις (ΜREL) καθώς ο σχετικός δείκτης ανερχόταν στο 28,84% έναντι στόχου 27,99% για το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: