«Άντε γ……τε!»: Ο Έλον Μασκ… μαζεύει τα «γαλλικά» για τους διαφημιστές στο X

«Άντε γ……τε!»: Ο Έλον Μασκ… μαζεύει τα «γαλλικά» για τους διαφημιστές στο X
epa09889607 (FILE) - Tesla and SpaceX CEO Elon Musk gives a statement at the construction site of the Tesla Giga Factory in Gruenheide near Berlin, Germany, 03 September 2020 (reissued 14 April 2022). A statement published by the US Securities and Exchange Commission (SEC) on 14 April 2022 reads that Elon Musk has filed a proposal to acquire all available Twitter shares at a price of 54.20 US dollars per share, an offer that would total in 43.4 billion USD of company value. EPA/ALEXANDER BECHER *** Local Caption *** 56315886 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι το εννοούσε ως μια γενική επισήμανση σχετικά με την ελευθερία του λόγου.

Ο Έλον Μασκ προσπάθησε την Τετάρτη να ανακαλέσει τις βαριές εκφράσεις που είχε χρησιμοποιήσει πέρσι για για τους διαφημιστές που εγκαταλείπουν την πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2023 και μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, ο Μασκ είχε χλευάσει τους διαφημιστές που αποχωρούσαν από το X. «Αν κάποιος θα προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφήμιση; Να με εκβιάσει με χρήματα; Πήγαινε. F—. Yourself. Είναι ξεκάθαρο;».

Μιλώντας στο φεστιβάλ διαφήμισης Cannes Lions στις Κάννες της Γαλλίας, ο Μασκ ρωτήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της WPP, Μαρκ Ριντ, τι εννοούσε όταν είπε στους διαφημιστές που απειλούσαν να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα στα τέλη του περασμένου έτους να «πάνε να γ…..ύν»

Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι το εννοούσε ως μια γενική επισήμανση σχετικά με την ελευθερία του λόγου και όχι ως σχόλιο προς την ευρύτερη διαφημιστική βιομηχανία.

«Δεν απευθυνόταν στους διαφημιστές στο σύνολό τους. Ήταν σε σχέση με την ελευθερία του λόγου, νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε μια παγκόσμια πλατφόρμα ελεύθερου λόγου, όπου άνθρωποι από ένα ευρύτερο φάσμα απόψεων μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους» υποστήριξε ο Μασκ.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπήρχαν διαφημιστές που επέμεναν στη λογοκρισία. Στο τέλος της ημέρας, αν πρέπει να κάνουμε μια επιλογή μεταξύ λογοκρισίας και απώλειας χρημάτων ή λογοκρισίας και χρημάτων, ή ελεύθερου λόγου και απώλειας χρημάτων, θα επιλέξουμε το δεύτερο» συμπλήρωσε ο Μασκ.

«Θα υποστηρίξουμε την ελευθερία του λόγου αντί να δεχτούμε να λογοκριθούμε για χρήματα, κάτι που νομίζω ότι είναι η σωστή ηθική απόφαση» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com