«Απάντηση» Κασσελάκη για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών – Στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

«Απάντηση» Κασσελάκη για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών – Στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
ATHENS, GREECE - SEPTEMBER 18: Candidate for Syriza Leadership election, Stefanos Kasselakis (C) speaks to the press at Syriza Party headquarters, after the elections in Athens, Greece on September 18, 2023. Costas Baltas / Anadolu Agency (Photo by COSTAS BALTAS / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Μετά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με καθυστέρηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Απάντηση» στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη -μετά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με καθυστέρηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών- δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόλις ανοίξει η Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Με ανάρτηση του στα social media, ο κ. Κασσελάκης τονίζει -μεταξύ άλλων «κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες».

Αναλυτικά, τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

Μόλις επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, και του ζήτησα, με το που ανοίξει η Βουλή, να καταθέσουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Πρωθυπουργού να αναβάλει το δικό του νομοσχέδιο, είναι η μόνη μου επιλογή.

Κι όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τ’ αυτιά ακροδεξιών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει.

Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες.
Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες «περίμενε να εξηγήσω», όπως δηλώσατε χθες.

Δεν υπάρχει τίποτα να «εξηγήσετε» στον κόσμο σε σχέση με τον γάμο για όλους.

Όπως δεν υπήρξε τίποτα να εξηγήσουν στις κοινωνίες τους στον καιρό τους, οι ηγέτες που προχώρησαν στην κατάργηση της δουλείας, στην ψήφο των γυναικών, στην ισότητα των φύλων, στον πολιτικό γάμο, στο σύμφωνο συμβίωσης.

Οι κοινωνίες ποτέ δεν είναι έτοιμες αν δεν είναι έτοιμοι οι ηγέτες τους.
Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς.
Φοβάστε εσείς, δε φοβόμαστε εμείς.

Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής:
Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο;

Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη;

Αν ναι, θα υπερψηφίσετε.
Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: