Απάτη στο… όνομα του Μπραντ Πιτ: Απέσπασαν 325.000 ευρώ από ανυποψίαστες θαυμάστριες

Απάτη στο… όνομα του Μπραντ Πιτ: Απέσπασαν 325.000 ευρώ από ανυποψίαστες θαυμάστριες
epa11613114 US actor Brad Pitt attends the premiere of 'Wolfs' at the TCL Chinese Theatre in Los Angeles, California, USA, 18 September 2024. EPA/ALLISON DINNER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πέντε άτομα συνελήφθησαν στην Ισπανία αφού εξαπάτησαν δύο γυναίκες, προσποιούμενοι τον ηθοποιό.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα που προσποιούνταν τον Χολιγουντιανό ηθοποιό Μπραντ Πιτ, εξαπατώντας δύο γυναίκες και αποσπώντας τους συνολικά 325.000 ευρώ.

Οι δράστες πλησίασαν τις γυναίκες μέσω διαδικτυακής σελίδας αφιερωμένης στους θαυμαστές του διάσημου ηθοποιού, δημιουργώντας την εντύπωση ότι είχαν συναισθηματική σχέση μαζί του, όπως ανέφερε η ισπανική αστυνομία. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να επενδύσουν σε ανύπαρκτα πρότζεκτ.

Μία από τις γυναίκες από την Ανδαλουσία εξαπατήθηκε για 175.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη, από τη Χώρα των Βάσκων, έχασε 150.000 ευρώ. Οι εγκληματίες είχαν μελετήσει τα κοινωνικά δίκτυα των θυμάτων τους και τα ψυχολογικά τους προφίλ, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη κατάστασή τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δράστες χρησιμοποίησαν πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να επικοινωνήσουν με τα θύματα, που πίστευαν ότι συνομιλούσαν μέσω WhatsApp με τον ίδιο τον Πιτ, ο οποίος υποσχόταν ρομαντική σχέση.

Η αστυνομία πραγματοποίησε συλλήψεις και εφόδους σε πέντε σπίτια στην Ανδαλουσία, κατάσχοντας κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες και άλλες συσκευές. Ένα ημερολόγιο που βρέθηκε περιείχε τις φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες για να εξαπατήσουν τα θύματά τους, ενώ ανακτήθηκε το ποσό των 85.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: