Από δωρεάν κεφτέδες και λουκάνικα έως τη στρατιωτική απαλλαγή – Τα πιο περίεργα δώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ολυμπιακοι αγωνες παρισι
epaselect epa11493240 The Olympic Rings are displayed on the Eiffel tower ahead of the 2024 Paris Summer Olympic Games in Paris, France, 23 July 2024. EPA/DAVE HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ινδονησία δίνει στην ομάδα του διπλού του μπάντμιντον γυναικών χρηματικό έπαθλο και δωρεάν κεφτέδες για μια ζωή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού εκκινούν σήμερα στη Γαλλία, με τους πρώτους αγώνες στο ποδόσφαιρο ανδρών να ετοιμάζουν το έδαφος για την τελετή έναρξης των Αγώνων την Παρασκευή στις 26 Ιουλίου.

Οι 33οι Θερινοί Αγώνες θα τραβήξουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέχρι τις 11 Αυγούστου, με τους 10.672 αθλητές που συμμετέχουν σε αυτούς να ελπίζουν στην κατάκτηση των μεταλλίων που θα τους βάλει στην Ολυμπιακή Ιστορία.

Πέρα από τα μετάλλια, στη σχετικά πρόσφατη Ιστορία, ορισμένοι από τους νικητές των Αγώνων έχουν λάβει δώρα και τιμές πέραν των μεταλλίων, όπως καταγράφει σχετικό άρθρο του Business Insider.

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο περίεργα.

  • Η Ινδονησία δίνει στην ομάδα του διπλού του μπάντμιντον γυναικών χρηματικό έπαθλο και δωρεάν κεφτέδες για μια ζωή. Μία από τις αθλήτριες λαμβάνει επίσης πέντε αγελάδες και ένα σπίτι από τον περιφερειάρχη της γενέτειράς της.
  • Άλλοι διακριθέντες από το Χονγκ Κονγκ κέρδισαν επίσης δωρεάν διαδρομές με το τρένο στην πόλη για όλη τους τη ζωή.
  • Το 2008, ένας τοπικός χορηγός προσέφερε στους Λευκορώσους χρυσούς Ολυμπιονίκες δωρεάν λουκάνικα εφ’ όρου ζωής.
  • Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, οι Γερμανοί διακριθέντες έλαβαν ισόβια προμήθεια μπύρας από την κυβέρνηση.
  • Την ίδια χρονιά, η ρωσική κυβέρνηση έκανε δώρο πολυτελή αυτοκίνητα, διαμερίσματα, ακόμη και ένα άλογο κούρσας σε κάθε Ολυμπιονίκη.
  • Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι όποιος κερδίσει μετάλλιο για τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να παραιτηθεί από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του.
  • Όλοι οι Μαλαισιανοί χρυσοί Ολυμπιονίκες λαμβάνουν περίπου 1.200 δολάρια σε μηνιαίους μισθούς εφ’ όρου ζωής.
  • Ο Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας του Χονγκ Κονγκ, Έντγκαρ Τσανγκ Κα-λονγκ, έλαβε δωρεάν έπιπλα και διακοσμητικά για το σπίτι του από εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων.
  • Η Φιλιππινέζα αρσιβαρίστρια Χιντιλίν Ντίαζ, η οποία έγραψε ιστορία με το πρώτο χρυσό της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έλαβε ένα πολυτελές διαμέρισμα, μια εξοχική κατοικία, ένα καινούργιο φορτηγάκι, δωρεάν βενζίνη και δωρεάν εμπορικές πτήσεις εφ’ όρου ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: