«Αποφασισμένη» η Γερμανία στο Μεταναστευτικό

«Αποφασισμένη» η Γερμανία στο Μεταναστευτικό
epa11608456 German police control the Bridge of Europe border crossing that separates France and Germany, in Kehl, Germany, 16 September 2024. For six months, beginning from 16 September, Germany will be controlling its land borders with France, Luxembourg, the Netherlands, Belgium and Denmark. This measure was introduced a few days after the attack claimed by the Islamic State in the German town of Solingen. With this measure, the German government is attempting to step up its fight against illegal immigration. EPA/TERESA SUAREZ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σενάρια για την αυστηροποίηση της πολιτικής ασύλου και η σχετική ατζέντα της Γερμανίας στον Τύπο.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ «κατέβαλε μια αξιοσημείωτη προσπάθεια να φανεί αποφασισμένη, παρουσιάζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας πολιτικής ασύλου της Γερμανίας στους άλλους Ευρωπαίους υπουργούς Εσωτερικών την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο», γράφει στις στήλες της η Süddeutsche Zeitung.

Η Γερμανίδα Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, η οποία συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, τόνισε πως η Γερμανία δεν μπορεί να δεχτεί όλους τους μετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη – κάτι το οποίο, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «είναι βέβαια υπερβολή, αφού η Γερμανία δέχεται μεν τους περισσότερους μετανάστες, αλλά σαφώς όχι όλους”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την SZ, «η Νάνσι Φέζερ λειτούργησε ως προάγγελος του Όλαφ Σολτς» καθώς «Η μετανάστευση θα είναι το μείζον θέμα την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Και ο καγκελάριος θα βρεθεί στο κέντρο της προσοχής, σε σχέση με το ερώτημα: Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη γερμανική πολιτική ασύλου;»

Τα σενάρια για αυστηροποίηση της πολιτικής ασύλου απασχόλησαν και την Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σχολιάζει πως «Για πρώτη φορά, οι υπουργοί Εσωτερικών συζήτησαν και την αναθεώρηση της οδηγίας της ΕΕ για την πολιτική επιστροφών και την ιδέα της δημιουργίας κέντρων επιστροφής σε τρίτες χώρες για αιτούντες άσυλο που έχουν απορριφθεί. Πολλοί από τους υπουργούς Εσωτερικών τάχθηκαν υπέρ ενός τέτοιους σχεδίου, ενώ ορισμένοι υπέδειξαν ότι τα Δυτικά Βαλκάνια ενδέχεται να είναι ένα πιθανό πεδίο δοκιμών. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο κράτος στην περιοχή αυτή θα ήταν διατεθειμένο να συμμετέχει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: dw.com