«Απογειώθηκαν» οι επιδόσεις της L’Oreal Hellas

«Απογειώθηκαν» οι επιδόσεις της L’Oreal Hellas
Οι πωλήσεις της εταιρείας κατέγραψαν διψήφια αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Έναν χώρο καταπράσινο, στο κέντρο της Αθήνας, επέλεξε η διοικητική ομάδα της L’Oreal Hellas για να πραγματοποιήσει χθες Πέμπτη το ετήσιο Press Event του προγράμματος βιωσιμότητας «L’Oréal fοr the Future». Για τη μητρική L’Oreal και την εν Ελλάδι θυγατρική της η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής της.

Η L’Oreal Hellas, -συμπεριλήφθηκε στη λίστα «Top 20 Βιώσιμες Εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο- The Sustainables» του περιοδικού FORTUNE Greece- ακολουθώντας το πρόγραμμα του ομίλου L’Oreal για τη μείωση του αντικτύπου της στο περιβάλλον, δεσμεύεται μεταξύ άλλων ότι: μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επίσης μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης ενώ θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που σχετίζονται με τις μεταφορές των προϊόντων της.

Παράλληλα μέχρι το 2030, το 100% των εγκαταστάσεων της θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα σε σχέση με το 2019 και μέχρι το 2025, 100% των νέων προθηκών και επίπλων της στα σημεία πώλησης θα έχουν οικολογικό σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη της αρχές της κυκλικής οικονομίας για το τέλος της ζωής των υλικών, και 100% των νέων καταστημάτων θα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ακολουθώντας τις αρχές βιωσιμότητας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως ποιο είναι το αποτύπωμα της εταιρείας στην εγχώρια αγορά καλλυντικών. Σύμφωνα με την Alessandra Delfini, τη νέα country managing director της L’Oreal Hellas, οι θετικές επιδόσεις του οίκου συνεχίζονται και εφέτος και αναμένεται να συνεχιστούν και το 2024, χρονιά την οποία οι πληθωριστικές πιέσεις θα αποκλιμακωθούν, όπως εκτιμά.

Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς οι πωλήσεις της εταιρείας κατέγραψαν διψήφια ανάπτυξη. Είναι πάντως εμφανές πως η αύξηση της τουριστικής κίνησης έχει ευνοήσει τις πωλήσεις καλλυντικών κάθε κατηγορίας, τόσο το 2022 όσο και τους μήνες του 2023.

Πέρυσι η εταιρεία -είναι από τους βασικούς παίκτες στην εγχώρια αγορά και market leader του κλάδου- πραγματοποίησε πωλήσεις 186,782 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 9,9% σε σχέση με το 2021. Το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν 70,8%, ενώ τα άλλα έσοδα εκμεταλλεύσεως ανήλθαν σε 809.497 ευρώ το καθαρό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 15,8% στα 19,827 εκατ. ευρώ, τα μικτά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως από 13,2% το 2021 ανήλθαν σε 14,3% το 2022, ενώ το συνολικό μέρισμα ανέρχεται στα 19,801 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: