«Αποκομμένοι από την πραγματικότητα»: Η νέα επίθεση του Έλον Μασκ σε όσους τηλεργάζονται

«Αποκομμένοι από την πραγματικότητα»: Η νέα επίθεση του Έλον Μασκ σε όσους τηλεργάζονται
Elon Musk pauses and looks down as he speaks during a press conference at SpaceX's Starbase facility near Boca Chica Village in South Texas on February 10, 2022. - Billionaire entrepreneur Elon Musk delivered an eagerly-awaited update on SpaceX's Starship, a prototype rocket the company is developing for crewed interplanetary exploration. (Photo by JIM WATSON / AFP) Photo: AFP
Παλιότερα ο δισεκατομμυριούχος είχε δηλώσει ότι θεωρεί «ηθικά λάθος» την εξ αποστάσεως εργασία.

«Πόσο αποκομμένο από την πραγματικότητα πρέπει να είναι το πλήθος που εργάζεται από το σπίτι; Ενώ εκμεταλλεύονται όσους δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. Γιατί κοιμήθηκα στο εργοστάσιο τόσες πολλές φορές; Επειδή είχε σημασία», δήλωσε ο Έλον Μασκ, σε μια νέα επίθεση κατά της εξ αποστάσεως εργασίας.

Ο Μασκ έχει κάνει παρόμοια σχόλια για την εξ αποστάσεως εργασία στο παρελθόν. Τον Μάιο, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε στο CNBC ότι την θεωρεί «ηθικά λάθος» και παρομοίασε τους εξ αποστάσεως εργαζόμενους με τη φράση που έχει «χρεωθεί» η Μαρία Αντουανέτα: «Ας φάνε παντεσπάνι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ώθηση του CEO της Tesla για εργασία στο γραφείο θα μπορούσε να προέρχεται από τη δική του τάση για εργασιομανία – όπως ο ύπνος στο γραφείο – σύμφωνα με τη βιογραφία του Walter Isaacson για τον Μασκ.

Αυτό έγινε εμφανές μετά την εξαγορά του Twitter πέρυσι. Τον Νοέμβριο ανακοίνωσε ότι το προσωπικό αναμένεται να εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο. Η εταιρεία μετέτρεψε ακόμη και ορισμένα γραφεία σε υπνοδωμάτια, ενώ ένα πρώην στέλεχος του Twitter έγινε viral επειδή κοιμόταν στο πάτωμα για να τηρήσει τις προθεσμίες που του είχε επιβάλει ο Μασκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: