Apollo Global: «Ψήφος εμπιστοσύνης» ύψους 5 δισ. δολαρίων στην Intel

Apollo Global: «Ψήφος εμπιστοσύνης» ύψους 5 δισ. δολαρίων στην Intel
ANTALYA, TURKEY - FEBRUARY 15: In this illustration photo Intel processor is seen in Antalya, Turkey on February 15, 2021. Mustafa Ciftci / Anadolu Agency (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο, με την Apollo να δείχνει ενδιαφέρον για μια επένδυση τύπου μετοχών, ενώ η Intel ζυγίζει τις επιλογές της.

Η Apollo Global Management σχεδιάζει να επενδύσει έως και 5 δισ. δολάρια στην Intel, ενισχύοντας την προσπάθεια της εταιρείας να επανέλθει δυναμικά στον χώρο των τσιπ. Οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο, με την Apollo να δείχνει ενδιαφέρον για μια επένδυση τύπου μετοχών, ενώ η Intel ζυγίζει τις επιλογές της.

Υπό τον CEO Πατ Γκέλσινγκερ, η Intel έχει καταστρώσει ένα δαπανηρό σχέδιο αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει την παραγωγή νέων προϊόντων και την προσέλκυση εξωτερικών πελατών.

Ωστόσο, οι απογοητευτικές οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας τα τελευταία χρόνια έχουν μειώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και την αγοραία αξία της, με αποτέλεσμα την ανάγκη για σημαντική εξωτερική χρηματοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Apollo φαίνεται να είναι έτοιμη να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, με προηγούμενες επενδυτικές κινήσεις να υποδηλώνουν ότι η εταιρεία διαθέτει βαθιά γνώση στον τομέα της τεχνολογίας και των προβληματικών επενδύσεων.

Η Intel και η Apollo έχουν ήδη μια συνεργασία, καθώς η Intel είχε πουλήσει στην Apollo μερίδιο σε εργοστάσιο στην Ιρλανδία νωρίτερα φέτος.

Παράλληλα, η Qualcomm προχωρά σε φιλική εξαγορά της Intel, αυξάνοντας την πιθανότητα μίας από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις στην ιστορία των τεχνολογικών εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: