Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η Ρωσία «δείχνει» Μπάιντεν για την ατμόσφαιρα που προκάλεσε την επίθεση

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η Ρωσία «δείχνει» Μπάιντεν για την ατμόσφαιρα που προκάλεσε την επίθεση
Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a meeting of Russia's President Vladimir Putin and President of the New Development Bank (NDB) Dilma Rousseff (both not pictured) on the sidelines of the Saint Petersburg International Economic Forum (SPIEF) in Saint Petersburg on June 6, 2024. (Photo by Anton Vaganov / POOL / AFP) Photo: AFP
Δεν υπάρχουν σχέδια για να καλέσει ο Πούτιν τον Τραμπ με αφορμή το περιστατικό.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει ότι η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά καλλιέργησε την ατμόσφαιρα που προκάλεσε την επίθεση.

«Δεν πιστεύουμε ότι η απόπειρα εξόντωσης και δολοφονίας του Τραμπ οργανώθηκε από τις σημερινές αρχές» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αλλά η ατμόσφαιρα γύρω από τον υποψήφιο Τραμπ προκάλεσε αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα η Αμερική. Μετά από πολυάριθμες προσπάθειες να απομακρυνθεί ο υποψήφιος Τραμπ από την πολιτική σκηνή – χρησιμοποιώντας πρώτα νομικά εργαλεία, τα δικαστήρια, τους εισαγγελείς, προσπάθειες πολιτικής απαξίωσης και συμβιβασμού του υποψηφίου – ήταν προφανές σε όλους τους εξωτερικούς παρατηρητές ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους βία στην Αμερική.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για να καλέσει ο Πούτιν τον Τραμπ με αφορμή το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com