Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ
epa10427268 US Secret Service Director Kimberly Cheatle delivers remarks about the recent mass shootings during a press conference on the Secret Service's National Threat Assessment Center's report on 'Mass Attacks in Public Spaces: 2016-2020' at the National Press Club in Washington, DC, USA, 24 January 2023. Back to back mass shootings in California have left 19 people dead in less than three days. EPA/SHAWN THEW Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε χθες η Τσίτλε ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) των ΗΠΑ, που βρίσκεται υπό πυρά και επικρίσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις και παραλείψεις της Υπηρεσίας στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, ανέφεραν σήμερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίμπερλι Τσίτλε, διευθύντρια αυτής της ελίτ υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ.

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε χθες η Τσίτλε ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κατάθεση, η Τσιτλ αρνήθηκε να παραιτηθεί, λέγοντας ότι ήταν το καλύτερο πρόσωπο για να ηγηθεί της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του προέδρου, του αντιπροέδρου, των μελών της οικογένειάς τους και των κορυφαίων προεδρικών υποψηφίων.

Ωστόσο την Τρίτη, σε επιστολή προς το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας η Τσιτλ έγραψε ότι «υπό το φως των τελευταίων γεγονότων, με βαριά καρδιά έλαβα τη δύσκολη απόφαση να παραιτηθώ από διευθύντριά σας».

«Η ιερή αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας είναι να προστατεύσει τους ηγέτες του έθνους μας και την οικονομική υποδομή του. Στις 13 Ιουλίου αποτύχαμε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας» τόνισε σύμφωνα με το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: