Αποχωρεί ο CEO της Nokia – Με «ιστορικό» στην τεχνητή νοημοσύνη ο διάδοχος του

nokia
Finnish telecommunication company Nokia’s President and CEO Pekka Lundmark gives a press conference at the Mobile World Congress (MWC), the telecom industry's biggest annual gathering, in Barcelona on February 28, 2023. (Photo by Pau BARRENA / AFP) Photo: AFP
Ο Χόταρντ, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση την 1η Απριλίου, είναι σήμερα επικεφαλής του Data Center & AI Group στην Intel.

Η φινλανδική Nokia ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Πέκα Λούντμαρκ θα παραιτηθεί και ότι διόρισε τον Τζάστιν Χόταρντ για να αναλάβει το ρόλο του.

Ο Χόταρντ, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση την 1η Απριλίου, είναι σήμερα επικεφαλής του Data Center & AI Group στην Intel.

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, που αγωνίζονται με τις χαμηλότερες πωλήσεις εξοπλισμού 5G, αναζητούν τρόπους να διαφοροποιήσουν τις αγορές τους και να εισέλθουν σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

«Έχει ισχυρό ιστορικό επιτάχυνσης της ανάπτυξης των εταιρειών τεχνολογίας μαζί με τεράστια εμπειρία στις αγορές της τεχνητής νοημοσύνης και των κέντρων δεδομένων, που είναι κρίσιμοι τομείς για τη μελλοντική ανάπτυξη της Nokia», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της Nokia Σάρι Μπαλντόφ.

Ο Λούντμαρκ, ο οποίος διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της Nokia το 2020, θα παραμείνει ως σύμβουλος του Χόταρντ μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε η εταιρεία.

Τον Σεπτέμβριο, η Nokia διέψευσε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι η εταιρεία αναζητούσε νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

«Ο σχεδιασμός για αυτή τη μετάβαση στην ηγεσία ξεκίνησε όταν ο Πέκα υπέδειξε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα ήθελε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους εκτελεστικούς ρόλους όταν η επανατοποθέτηση της επιχείρησης θα βρισκόταν σε πιο προχωρημένο στάδιο και όταν θα είχε εντοπιστεί ο κατάλληλος διάδοχος» σημείωσε η Μπαλντόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com