Απρόσμενη αύξηση των ανέργων στη Γερμανία – «Αργεί» η βελτίωση στην αγορά εργασίας

Απρόσμενη αύξηση των ανέργων στη Γερμανία – «Αργεί» η βελτίωση στην αγορά εργασίας
Photo: AFP
Το ποσοστό ανεργίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,9%.

Αύξηση πάνω από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές κατέγραψε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία (Destatis).

Ο αριθμός των ανέργων σημείωσε μηνιαία άνοδο 25.000 έναντι αύξησης 11.000 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 7.000 άτομα.

«Η εαρινή ανάκαμψη δεν ξεκίνησε πραγματικά φέτος. Η βελτίωση στην αγορά εργασίας θα αργήσει ακόμη να έρθει» ανέφερε σε ανακοίνωση της η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας, Αντρέα Νάλες.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,9%.

Τον Μάιο υπήρχαν 702.000 κενές θέσεις εργασίας, 65.000 λιγότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο, ανέφερε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας.

Ο αριθμός των επαγγελμάτων με έντονη έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων μειώθηκε ελαφρώς, σε 183 επηρεαζόμενα επαγγέλματα από 200 τον Απρίλιο.

Η κατάσταση έλλειψης έχει ελαφρυνθεί κάπως για τους ειδικευμένους εργαζόμενους στον τομέα της δομικής μηχανικής και των κατασκευών προσόψεων, καθώς και για τους μηχανικούς στην αεροδιαστημική τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com