Άρση ασυλίας για τέσσερις ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής
- 30/04/2014, 15:18
- SHARE
213 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» της άρσης ασυλίας των κατηγορουμένων για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Δεκτές έγιναν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής οι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που κατηγορούνται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία 213 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» της άρσης, 16 ψήφισαν «κατά» της άρσης και 8 βουλευτές ψήφισαν «παρών».
Με την απόφαση αυτή κλείνει ο κύκλος των άρσεων ασυλίας για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Όλοι οι βουλευτές που πήραν τον λόγο, δήλωσαν αθώοι, έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη του φρονήματος και των ιδεών τους και κατήγγειλαν σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντάς τον ψεύτη και επανέλαβε τις καταγγελίες του περί παρεμβάσεών του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Επικαλέστηκε δε ότι είχε παλαιότερα συνομιλία έξω από το γραφείο του με τον κ. Αθανασίου, κατά την οποία, όπως υποστήριξε, ο υπουργός του είπε ότι παρακολουθεί τις εκπομπές του και τον καθησύχαζε. Επίσης ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν συνυπογράφουν την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού της Δικαιοσύνης για κατάχρηση εξουσίας και εσχάτη προδοσία διότι, όπως είπε, συμμετέχουν στη συγκάλυψη της σκευωρίας εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Ο Ηλ. Κασιδιάρης κατέθεσε επιστολή που, όπως υποστήριξε, έχει λάβει από Έλληνα δικαστή, από την οποία προκύπτει ότι η κ. Κλάπα ορίστηκε ως ανακρίτρια από τον κ. Αθανασίου, όχι με νόμιμη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί από το Συμβούλιο Εφετών. Πάντως από την επιστολή έχει αφαιρέσει το ονοματεπώνυμο του αποστολέα, διότι, όπως είπε, «σε αυτήν τη φάση δεν αποκαλύπτω τα στοιχεία».
Νωρίτερα ο βουλευτής της ΧΑ Αντώνης Γρέγος είχε υποστηρίξει ότι διώκεται για τις ιδέες του, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και συμπλήρωσε ότι πουθενά στη δικογραφία δεν αναφέρεται το όνομά του σε κάποια παράνομη πράξη. Αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου για τη δυνατότητα ή μη συμμετοχής του κόμματός του στις επικείμενες εκλογές, είπε ότι «ο κόσμος βράζει για αυτή την αδικία».
«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άρση ασυλίας μου» ανέφερε, ο έτερος βουλευτής της ΧΑ Πολύβιος Ζησιμόπουλος και μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις και διώξεις στη λογική της συλλογικής ευθύνης. Για πολιτικές διώξεις με παράλογη λογική συλλογικής ευθύνης, έκανε λόγο και ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, προσθέτοντας ότι η «Δικαιοσύνη ελέγχεται άμεσα από την εγκληματική οργάνωση της ΝΔ» επικαλούμενος τη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη. Ευθύνες σε κάθε κόμμα χωριστά για τη θέση που κράτησαν στις πολιτικές, όπως είπε, διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, επέρριψε ο βουλευτής της ΧΑ Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Διαβάστε ακόμη: