Αθώωση για τον «Bill Gates» της Βρετανίας: Το τέλος μιας 13ετούς δίκης στη Silicon Valley

Αθώωση για τον «Bill Gates» της Βρετανίας: Το τέλος μιας 13ετούς δίκης στη Silicon Valley
Photo: pixabay.com
Ο Mike Lynch, ιδρυτής της Autonomy, αθωώθηκε από τις κατηγορίες απάτης μετά από 13 χρόνια δικαστικών αγώνων.

Ο Mike Lynch, ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Autonomy, αθωώθηκε από τις κατηγορίες για απάτη μετά από μια μακρά δίκη 13 ετών στην Καλιφόρνια. Η ετυμηγορία των ενόρκων έφερε την πολυαναμενόμενη δικαίωση για τον Lynch, ο οποίος δήλωσε «ενθουσιασμένος» με το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι «η αλήθεια τελικά επικράτησε».

Η υπόθεση αφορούσε στην πώληση της Autonomy στην Hewlett-Packard για 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, μια συμφωνία που ο Lynch είχε χαρακτηρίσει ως ιστορική για την εταιρεία του.

Photo: AFP

Παρά τη δικαστική νίκη στις ΗΠΑ, η HP συνεχίζει να διεκδικεί αποζημίωση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Lynch και τον Sushovan Hussain, κορυφαίο στέλεχος της Autonomy, μέσω αστικής αγωγής στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση του Lynch στηρίχθηκε σε τρία βασικά επιχειρήματα: την πολυπλοκότητα της διαχείρισης της Autonomy, τη διαστρεβλωμένη παρουσίαση του χαρακτήρα του Lynch από τους εισαγγελείς και την έλλειψη δέουσας επιμέλειας από την HP στη συμφωνία εξαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ένορκοι πίστεψαν τον Lynch και απέρριψαν τους ισχυρισμούς της εισαγγελίας περί λογιστικής απάτης.

Ο Lynch, που είχε τιμηθεί με το OBE και ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στην οικογένειά του και να συνεχίσει την καινοτομία στον τομέα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: