Avis Greece: Ηγετική παρουσία στον κλάδο μίσθωσης αυτοκινήτου για πάνω από έξι δεκαετίες

Avis Greece: Ηγετική παρουσία στον κλάδο μίσθωσης αυτοκινήτου για πάνω από έξι δεκαετίες
Η AVIS Greece οδηγεί τις εξελίξεις στην αγορά με άξονα την καινοτομία.

Επί σειρά ετών, η Avis Greece έχει ταυτιστεί πλήρως µε καινοτόµες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες κινητικότητας που εξασφαλίζουν άριστη εµπειρία πελάτη. Με περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας στον χώρο, έχει κατακτήσει επάξια τη θέση της µεγαλύτερης εταιρείας mobility στην Ελλάδα, µε σηµαντικές επενδύσεις σε τεχνολογία, στόλο και σύγχρονες υπηρεσίες.

Ψηφιακός μετασχηματισμός υπηρεσιών και λειτουργιών με τεχνολογίες αιχμής

Σε µια εποχή που η αγορά αλλάζει µε ιλιγγιώδεις ρυθµούς, µε τον ψηφιακό κόσµο να αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι της καθηµερινότητας, η Avis δροµολόγησε εγκαίρως έναν ολικό µετασχηµατισµό λειτουργιών και υπηρεσιών, κερδίζοντας µια θέση στο επίκεντρο των εξελίξεων που θα καθορίσουν την πορεία της αυτοκίνησης προς το µέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, για ακόµα µία χρονιά, η εταιρεία κατέκτησε µια θέση στη λίστα µε τις «Most Admired Companies», υπογραµµίζοντας µε την παρουσία της το µήνυµα «Together all the Way». Το µήνυµα αυτό αποτελεί την προµετωπίδα της νέας καµπάνιας της Avis, µέσω της οποίας η εταιρεία επιβεβαιώνει τη δέσµευσή της να παραµένει δίπλα στους πελάτες της, από την αρχή της διαδροµής τους µέχρι και τον τελικό προορισµό.

Η φιλοσοφία «µαζί σε κάθε διαδροµή» αποτελεί θεµέλιο για όλες τις καινοτόµες υπηρεσίες της εταιρείας, οι οποίες επανασχεδιάστηκαν µε γνώµονα την ψηφιακή εργονοµία, αντικαθιστώντας τη γραφειοκρατία µε διαφανείς και ασφαλείς ψηφιοποιηµένες διαδικασίες µέσα από πρόσφατα ανανεωµένο MyAvis.gr. Η αναβαθµισµένη ηλεκτρονική πλατφόρµα της εταιρείας αποτελεί το εφαλτήριο µιας νέας εποχής στον κόσµο του leasing στην Ελλάδα χάρη στο πρωτοποριακό Avis Easy Leasing. To Avis Easy Leasing αλλάζει παγκοσµίως τα δεδοµένα στην αγορά µακροχρόνιας µίσθωσης, καθώς παρέχει τόσο στον ιδιώτη όσο και στον επαγγελµατία τη δυνατότητα ολοκλήρωσης ενός συµβολαίου µίσθωσης 100% online σε µόλις 4 βήµατα.

Ο περιβαλλοντικός και ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του «επιχειρείν» της

Για την Avis, ο σεβασµός προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι η πυξίδα που καθοδηγεί τη χάραξη κάθε νέας στρατηγικής, καθώς η µείωση των εκποµπών ρύπων αποτελεί προτεραιότητα αλλά και χρέος προς τις επόµενες γενιές. Με υψηλό αίσθηµα ευθύνης, η εταιρεία υλοποιεί ένα σηµαντικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων άνω του 1 δισ. ευρώ για τον εξηλεκτρισµό και την αναβάθµιση του στόλου της µε ορίζοντα το 2027. Αξίζει να σηµειωθεί ότι ήδη από το 2023, το 25% του στόλου της εταιρείας απαρτίζεται από «πράσινα» αυτοκίνητα. Παράλληλα, στο πρώτο εξάµηνο του 2024, η εταιρεία έχει ήδη αγοράσει 5.000 καινούρια αυτοκίνητα, εκ των οποίων το 30% είναι plug-in υβριδικά και αµιγώς ηλεκτρικά.

Καινοτομία, Πάθος, Προτεραιότητα στον πελάτη. Αυτά είναι τα τρία συστατικά που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του «επιχειρείν» της Avis Greece.

Εργασιακή κουλτούρα που ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα

Η Avis στέκεται συνοδοιπόρος και στο πλευρό των εργαζοµένων της διαµορφώνοντας ένα σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας. Το 2024 αναδείχθηκε επίσηµα σε εργοδότη επιλογής για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά µε την πιστοποίηση «Great Place to Work» από τον οργανισµό Great Place to Work Hellas. Η διάκριση αυτή αποτελεί επιστέγασµα της διαχρονικής προσήλωσης και αφοσίωσης που δείχνει ο οργανισµός στους ανθρώπους του, οι οποίοι αποτελούν τον πιο δυναµικό πρεσβευτή των αρχών και των αξιών του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avis, Ανδρέας Ταπραντζής, δήλωσε: «Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Avis. Πετύχαμε επιδόσεις-ρεκόρ και ραγδαία ανάπτυξη των μεγεθών μας, επιδεικνύοντας αντοχή, ευελιξία και αποφασιστικότητα. Ενισχύσαμε τις επενδύσεις μας σε τεχνολογία, καινοτομία και νέες υποδομές. Αυξήσαμε τις πωλήσεις μας κατά 35% και ο στόλος μας ξεπέρασε τα 60.000 αυτοκίνητα, με αξία άνω του 1 δισ. ευρώ. Είμαι υπερήφανος για όσα κατορθώσαμε, για τον τρόπο που η Avis πέτυχε τους στόχους της και, κυρίως, για την ουσιαστική συνεισφορά των ανθρώπων μας, που είναι και η πραγματική δύναμή μας. Το 2024 παρουσιάζει νέες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξή μας, την καινοτομία και τη βελτίωση των υπηρεσιών μας με στόχο να ενισχύουμε συνεχώς την ηγετική μας θέση στον κλάδο μας».

 

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφία: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.