Axia Research: Αμετάβλητη στα 2,5 ευρώ η τιμή στόχος για την Alpha Bank – Τα σημεία «κλειδιά» για το β’ τρίμηνο

Axia Research: Αμετάβλητη στα 2,5 ευρώ η τιμή στόχος για την Alpha Bank – Τα σημεία «κλειδιά» για το β’ τρίμηνο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Axia εκτιμά ότι το β’ τρίμηνο του 2024 θα αναδείξει τα σταθερά θεμελιώδη μεγέθη της Alpha Bank, υποστηρίζοντας ένα θετικό outlook.

Η Axia Research διατηρεί την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 2,5 ευρώ, με σύσταση αγοράς (buy) και περιθώριο ανόδου άνω του 45% από τα τρέχοντα επίπεδα των 1,72 ευρώ.

Η Axia εκτιμά ότι το β’ τρίμηνο του 2024 θα αναδείξει τα σταθερά θεμελιώδη μεγέθη της Alpha Bank, υποστηρίζοντας ένα θετικό outlook. Αναμένεται αύξηση στα καθαρά δάνεια κατά 0,6%, λόγω του εταιρικού χαρτοφυλακίου και των καταναλωτικών δανείων, με τα PEs να φτάνουν τα 30 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανθεκτική τιμολόγηση καταθέσεων και τα υψηλά επιτόκια θα διατηρήσουν το NII σε υψηλά επίπεδα. Η Axia εκτιμά ότι ο λόγος CET1 θα είναι 14,9%, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και την ανταμοιβή των μετόχων. Ο δείκτης NPE προβλέπεται στο 4,9%, με την Alpha Bank να επιταχύνει την εκκαθάριση στεγαστικών δανείων.

Η Axia αναμένει ενημερώσεις για την αξιοποίηση της συνεργασίας με την UniCredit στη Ρουμανία και την AlphaLife, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική προσέγγιση της Alpha Bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: