Axios: Ο Μπάιντεν χάνει την εμπιστοσύνη του προς το Ισραήλ – «Οι ΗΠΑ δεν γνώρισαν για τη δολοφονία του Χανίγια»

Axios: Ο Μπάιντεν χάνει την εμπιστοσύνη του προς το Ισραήλ – «Οι ΗΠΑ δεν γνώρισαν για τη δολοφονία του Χανίγια»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η εμπιστοσύνη μας στους Ισραηλινούς είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή και για καλό λόγο» ανέφερε το δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται όλο και πιο δύσπιστη προς την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω των πολεμικών μετώπων που έχει ανοίξει το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε την Τρίτη το αμερικανικό Axios.

Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται 4 αξιωματούχους των ΗΠΑ που ανέφεραν πως κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι αντίθετη με την απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση της περασμένης εβδομάδας, αλλά θέλει να είναι μετρημένη.

«Η εμπιστοσύνη μας στους Ισραηλινούς είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή και για καλό λόγο» είπε ένας από τους αξιωματούχους.

Το δημοσίευμα του Axios έρχεται μετά από τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα και εν μέσω της κλιμάκωσης των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα και στον Λίβανο.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί έναντι του Ιράν, ενώ ένας ς άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι συζητήσεις με την ισραηλινή κυβέρνηση σχετικά με το Ιράν ήταν εποικοδομητικές.

Ωστόσο, οι πηγές του Axios σημειώνουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εκπλαγεί αρκετές φορές πρόσφατα από ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ΗΠΑ δεν συμβουλεύτηκαν ή δεν ειδοποιήθηκαν εκ των προτέρων. Ή, ενημερώθηκαν καθώς τα ισραηλινά αεροσκάφη ήταν ήδη καθ’ οδόν για να πραγματοποιήσουν μια αεροπορική επιδρομή κάπου στη Μέση Ανατολή.

Οι Ισραηλινοί δεν ενημέρωσαν εκ των προτέρων την κυβέρνηση Μπάιντεν για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, συμπλήρωσε το Axios.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: