Λευκός Οίκος: Το Ιράν ετοιμάζει πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ

Λευκός Οίκος: Το Ιράν ετοιμάζει πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ
Iran, Tehran - 2024 April 13: Iran and Israel flags on geopolitic map. Iran and Israel war conflict Photo: Shutterstock
«Μια άμεση στρατιωτική επίθεση κατά του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν» τονίζει η Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα για στρατιωτική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, εν μέσω των επιθέσεων του Τελ Αβίβ κατά της Χεζμπολάχ.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο Axios την Τρίτη επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει άμεσα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν «ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες για την υπεράσπιση του Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης. Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν κατά του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν».

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την Ουάσινγκτον που μετέδωσε το Axios, το Ιράν αναμένεται να επιτεθεί με βαλλιστικούς πυραύλους που θα φτάσουν στο Ισραήλ μέσα σε 12 λεπτά, και όχι με drones ή πυραύλους Κρουζ.

To CNN μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η δυνητικά επερχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ θα μπορούσε να είναι παρόμοια σε έκταση και κλίμακα με την επίθεση του Απριλίου, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Το Axios μετέδωσε δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, που υποστήριξε πως «βρισκόμαστε στη μέση μιας εκστρατείας κατά του άξονα του κακού του Ιράν. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Θα παραμείνουμε σταθεροί μαζί στις δύσκολες ημέρες που έρχονται».

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, υποστήριξε πως το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα και οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν θα είχε επιπτώσεις.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας είναι πλήρως προετοιμασμένα για οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν, αλλά προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί καμία απειλή

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τρίτη ο ισραηλινός στρατός κάλεσε 4 επιπλέον εφεδρικές ταξιαρχίες για επιχειρησιακές αποστολές στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο.

«Αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση της επιχειρησιακής δραστηριότητας κατά της Χεζμπολάχ και την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς επιστροφής των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ στα σπίτια τους», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις στον Λίβανο, οι IDF ανακοίνωσαν πως χτήπησαν εκ νέου τη Βηρυτό την Τρίτη «με μια επίθεση ακριβείας». Οι επιθέσεις γίνονται στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Σειρήνες πυραυλικής επίθεσης ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούσαν το απόγευμα της Τρίτης σε δεκάδες πόλεις σε όλο το κεντρικό Ισραήλ καθώς και στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται σε πολλές περιοχές μέσα και γύρω από το Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή. Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης τόνισαν ότι ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα κοντά στο Μπατ Γιαμ, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο κανένα πληθυσμιακό κέντρο.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους στο κεντρικό Ισραήλ να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: