Μπάιντεν και Τραμπ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πρώτο ντιμπέιτ – Γιατί θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού

Μπάιντεν και Τραμπ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πρώτο ντιμπέιτ – Γιατί θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού
(COMBO) This combination of pictures created on February 08, 2024 shows (FILES) US President Joe Biden speaking during a campaign rally at Pearson Community Center in Las Vegas, Nevada, on February 4, 2024; and (FILES) Republican presidential hopeful and former US President Donald Trump speaking at a campaign event in Concord, New Hampshire, on January 19, 2024.. Biden and Trump are set for one of the longest ever US presidential campaigns – promising an endurance test for the oldest ever pair of nominees, and for weary voters. (Photo by SAUL LOEB and TIMOTHY A. CLARY / AFP) Photo: AFP
Οι θεματικές ενότητες της συζήτησης θα περιλαμβάνουν την οικονομία, τη μεταναστευτική πολιτική, τις αμβλώσεις και την εξωτερική πολιτική.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο πρώτο ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, το οποίο θα φιλοξενήσει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Αυτό το ιστορικό ντιμπέιτ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ της Πέμπτης (04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα), θα είναι το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ ενός εν ενεργεία προέδρου και ενός πρώην προέδρου. Με διάρκεια 90 λεπτών, θα συντονιστεί από τους δημοσιογράφους Τζέικ Τάπερ και Ντάνα Μπας στα κεντρικά στούντιο του CNN στην Ατλάντα.

Για πρώτη φορά, το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού για να αποφευχθούν χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες, ενώ οι υποψήφιοι συμφώνησαν σε νέους κανόνες: το μικρόφωνο του υποψηφίου που δεν έχει τον λόγο θα παραμένει κλειστό και οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να φέρουν γραπτές σημειώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ντιμπέιτ πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων, με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει πρόσφατα καταδικαστεί για εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος και τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, να αντιμετωπίζει επίσης νομικά προβλήματα.

Οι θεματικές ενότητες της συζήτησης θα περιλαμβάνουν την οικονομία, τη μεταναστευτική πολιτική, τις αμβλώσεις και την εξωτερική πολιτική, με τους υποψήφιους να αναμένεται να σχολιάσουν τις προκλήσεις της τρέχουσας διοίκησης και να προβάλουν τα οράματά τους για το μέλλον.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Τζο Μπάιντεν είναι να αποδείξει ότι η ηλικία του δεν αποτελεί εμπόδιο για την επανεκλογή του, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιδιώξει να πείσει τους Αμερικανούς ότι μια δεύτερη θητεία του θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: