BBG: Το Netflix «παίζει μπάλα» με 150 εκατ. δολάρια για τους αγώνες του NFL

BBG: Το Netflix «παίζει μπάλα» με 150 εκατ. δολάρια για τους αγώνες του NFL
The NFL logo is displayed on the Sphere arena ahead of Super Bowl LVIII in Las Vegas, Nevada on February 7, 2024. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP)
Η πρώτη φορά που το Netflix θα έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά πρωταθλήματα του κόσμου.

Το Netflix βρίσκεται κοντά στο να κλείσει μια συμφωνία για την αγορά αποκλειστικών δικαιωμάτων για τη μετάδοση δύο αγώνων του αμερικανικού πρωταθλήματος football National Football League (NFL) την ημέρα των Χριστουγέννων, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg.

Η εταιρεία θα πληρώσει λιγότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια ανά παιχνίδι, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Μια πιθανή συμφωνία θα είναι η πρώτη φορά που το Netflix θα έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά πρωταθλήματα του κόσμου και επίσης η πρώτη φορά που θα προβάλλει ζωντανά το αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Όπως ανέφερε το Reuters , το NFL σχεδιάζει να ανακοινώσει το πρόγραμμα του 2024-25 την Τετάρτη.

Το Netflix και το NFL δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Το Netflix έχει στραφεί σε ζωντανές εκδηλώσεις και αθλητικά γεγονότα για να διατηρήσει τους χρήστες καθώς η ανάπτυξη του streaming κορεσμού στην κορυφαία αγορά των ΗΠΑ και επίσης να βοηθήσει στην ανάπτυξη της διαφημιστικής του επιχείρησης που θεωρείται κρίσιμος μοχλός ανάπτυξης.

Τον Ιανουάριο υπέγραψε συμφωνία δικαιωμάτων αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να είναι η αποκλειστική έδρα του RAW της World Wrestling Entertainment από το 2025. Επίσης, μετέδωσε σε ζωντανή ροή μια αναμέτρηση τένις μεταξύ του Ραφαέλ Ναδάλ και του Κάρλος Αλκαράζ τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com