be finnovative: Άνοιξε ο τρίτος κύκλος του fintech επιχειρηματικού επιταχυντή της Εθνικής Τράπεζας

be finnovative: Άνοιξε ο τρίτος κύκλος του fintech επιχειρηματικού επιταχυντή της Εθνικής Τράπεζας

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 έγινε η έναρξη του τρίτου κύκλου και το επίσημο καλωσόρισμα στις ομάδες του προγράμματος «be finnovative», οι οποίες επιλέχθηκαν μέσα από τη διαδικασία του Selection Day την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Το be finnovative, ένα πεντάμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στο #fintech, υλοποιείται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος.

Από ένα σύνολο 29 ομάδων που δήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν στο Selection Day οι 16, από τις οποίες οι 8 προέρχονταν από τον 3ήμερο μαραθώνιο καινοτομίας NBG i-bank #fintech 3.0 crowdhackathon, που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, και οι υπόλοιπες οκτώ από open call στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα από τη διαδικασία του Selection Day, οι εννέα ομάδες που θα συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο είναι οι ακόλουθες:

Verge.Capital: Πάροχος υπηρεσιών υπολογισμού πιστωτικού προφίλ ιδιωτών (credit score provider) για τραπεζικά ιδρύματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Parity Platform: Πλατφόρμα επενδύσεων για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Irmos: Ανάπτυξη business analytics λογισμικού και παροχή συναφών συμβουλευτικών υπηρεσιών για μηχανική υποστήριξη εργασιών ανάλυσης δεδομένων με state-of-the-art τεχνολογίες Artificial Intelligence (Machine/Deep Learning & Big Data).

AI Thoughts: Ολοκληρωμένος αυτόματος ψηφιακός βοηθός (chatbot) που δέχεται εντολές από τον χρήστη είτε μέσω κειμένου (σύντομα μηνύματα από chat interface) είτε φωνητικών εντολών.

Blockchain@fintech: Πλατφόρμα υπολογισμού πιστοληπτικού κινδύνου πάνω σε τεχνολογία blockchain με συγκέντρωση πληροφοριών από πολλαπλές πηγές αξιοποιώντας την οδηγία PSD2.

BAAM: Πλατφόρμα διαχείρισης assets αξιοποιώντας τεχνολογίες blockchain και έξυπνων συμβολαίων (smart contracts).

UtOpt: Λογισμικό που, με έναν ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη τρόπο, επιτρέπει την αυτοματοποίηση και την παραγωγή αναφορών για επιχειρήσεις με έμφαση στις εποπτικές απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Spin Spin: Εφαρμογή προσωπικού συμβούλου αγορών των καταναλωτών και πρόγραμμα επιβράβευσης με χρήση proximity marketing για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Brain: Ψηφιακή πλατφόρμα που βοηθάει ασφαλιστικές εταιρείες και συνεργάτες (ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές) στην αποτελεσματικότητα και την ανάπτυξη πωλήσεων.

Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείτο από υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και άλλων σημαντικών εταιρειών στον τομέα του fintech, όπως η Mellon Technologies, η ΙΒΜ, η KPMG, καθώς επίσης και στελέχη του Uni.fund και του Metavallon.

Το πρόγραμμα be finnovative απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και, γενικότερα, οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει την ιδέα του ή τη μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, με την προοπτική να επιτύχει στην ελληνική αγορά και στη συνέχεια να γίνει εξωστρεφές. Mέσα από εξειδικευμένες δράσεις παρέχει στους συμμετέχοντες επιχειρηματική και τεχνολογική συμβουλευτική από στελέχη με εμπειρία, bootcamps για την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (skills), βελτίωση των ιδεών με μεθοδολογίες lean development, ανάπτυξη MVP και prototypes, συνεργασία με μέντορες και επιχειρήσεις και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό. Μέσω του προγράμματος θα αξιοποιηθεί το αναβαθμισμένο Οpen Βank API της Εθνικής Τράπεζας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών.