Bitcoin και εκλογές στις ΗΠΑ: Η πορεία των κρυπτονομισμάτων, αν επικρατήσει η Χάρις ή ο Τραμπ τον Νοέμβριο

Bitcoin και εκλογές στις ΗΠΑ: Η πορεία των κρυπτονομισμάτων, αν επικρατήσει η Χάρις ή ο Τραμπ τον Νοέμβριο
Photo: pixabay.com
Πώς μπορεί η επόμενη κυβέρνηση στις ΗΠΑ να είναι θετική για το bitcoin.

Ενόψει των επιπτώσεων που έχουν και θα έχουν οι προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ προς την αγορά των κρυπτονομισμάτων, πολλοί αναλυτές του κλάδου έχουν τονίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα πως μια νίκη του Ντόναλτ Τραμπ έναντι της Κάμαλα Χάρις θα προσέφερε σημαντική ενίσχυση στα cryptos.

Ωστόσο, ο Μάθιου Σίγκελ, επικεφαλής της έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον διαχειριστή επενδύσεων VanEck, υποστήριξε στο MarketWatch πως είτε κερδίζει ο Τραμπ είτε η Χάρις στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, η επόμενη κυβέρνηση στις ΗΠΑ θα είναι θετική για το bitcoin.

O Σίγκελ ανέφερε πως μια νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών θα τονώσει το bitcoin ενώ μια επικράτηση υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων θα πορεί να συμβάλει σε ένα ευρύτερο ράλι στην αγορά κρυπτογράφησης που θα ανυψώσει και τα μικρότερα tokens.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγοράς θεωρούν τον Τραμπ πιο φιλικό προς τη βιομηχανία των cryptos. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει ένα αμερικανικό αποθεματικό bitcoin και να διασφαλίσει ότι το bitcoin θα εξορύσσεται κυρίως στις ΗΠΑ.

Αντίθετα, δεν είναι ακόμη σαφές ποια είναι η στάση της Χάρις απέναντι στην κρυπτογράφηση, ενώ πολλοί γνώστες του κλάδου θεωρούν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις ήταν εχθρική απέναντι στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σύγκριση με της Χάρις, ο Τραμπ έχει μιλήσει πιο ανοιχτά για την κρυπτογράφηση και έχει «επιδείξει κατανόηση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η κοινότητα κρυπτογράφησης», δήλωσε στο MarketWatch ο Μπόμπι Ζαγκότα, διευθύνων σύμβουλος στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Bitstamp USA.

Μια ομάδα αναλυτών της Alliance Bernstein με επικεφαλής τον Γκαουτάμ Τσουγκάνι ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι το bitcoin είναι πιθανό να σημειώσει ράλι αν κερδίσει ο Τραμπ και πιθανότατα θα σημειώσει πτώση σε ένα σενάριο νίκης της Χάρις. Αναμένουν ότι το bitcoin θα φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό μεταξύ 80.000 και 90.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους, αν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές. Ωστόσο, αν η Χάρις γίνει πρόεδρος, αναμένουν ότι το bitcoin θα πέσει κάτω από το σημερινό του κατώτατο όριο στα 50.000 δολάρια περίπου και θα δοκιμάσει ένα εύρος από 30.000 έως 40.000 δολάρια.

«Πιστεύουμε ότι ένα εκλογικό αποτέλεσμα φιλικό προς την κρυπτογράφηση και ένα θετικό ρυθμιστικό περιβάλλον δεν έχει τιμολογηθεί», έγραψαν οι αναλυτές, υποστηρίζοντας ότι μια κυβέρνηση Τραμπ θα παρέχει ένα πολύ πιο υποστηρικτικό ρυθμιστικό περιβάλλον για την κρυπτογράφηση. «Ένα θετικό ρυθμιστικό περιβάλλον θα αφαιρούσε τον πολιτικό κίνδυνο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις τράπεζες να συμμετάσχουν στην αγορά κρυπτογράφησης, αφαιρώντας έτσι το μειονέκτημα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να ανταγωνιστούν τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία για θεσμικές ροές».

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον κλάδο της κρυπτογράφησης από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές είναι το αν ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο θα ελέγχονται από το ίδιο πολιτικό κόμμα, σύμφωνα με τον Ζακ Παντλ, επικεφαλής έρευνας της Grayscale Investments.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: