Bitcoin: Επιστρέφει το ενδιαφέρον – Οι τεχνικοί δείκτες υποδεικνύουν άνοδο 

Bitcoin: Επιστρέφει το ενδιαφέρον – Οι τεχνικοί δείκτες υποδεικνύουν άνοδο 
Photo: pixabay.com
Μεγάλοι επενδυτές συνεχίζουν να συσσωρεύουν bitcoin

Επιστρέφει καταπώς φαίνεται το ενδιαφέρον για Bitcoin (BTC), καθώς, σύμφωνα με το Coindesk, την περασμένη εβδομάδα η «εμφανής ζήτηση» (apparent demand – η εμφανής ζήτηση είναι ένας on-chain δείκτης που χρησιμοποιείται για τη σύγκριση των αλλαγών παραγωγής και αποθεμάτων. Συγκεκριμένα, μετρά τη διαφορά μεταξύ της ποσότητας των BTC που εξορύσσεται και της προσφοράς tokens που είναι σε αδράνεια για πάνω από ένα χρόνο) εκτινάχθηκε στα 177.000 BTC, σε μια κίνηση που προηγήθηκε ενός ράλι 5%.

Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk Indices, το Bitcoin σημειώνει άνοδο 11%, ξεπερνώντας τον CoinDesk 20 (CD20), έναν δείκτη που ενσωματώνει τα μεγαλύτερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, και ο οποίος αυξήθηκε κατά 9,6% την ίδια χρονική περίοδο.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή από τα τέλη Απριλίου ωθώντας το BTC σε υψηλό επίπεδο δέκα εβδομάδων, άνω των 67.800 δολ., ανέφεραν σε εβδομαδιαία έκθεση αναλυτές της CryptoQuant με επικεφαλής τον Julio Moreno.

«Η επέκταση της εμφανούς ζήτησης είναι απαραίτητη για να αυξηθούν βιώσιμα οι τιμές του bitcoin και ίσως και να καταγράψουν νέο ιστορικό υψηλό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ζήτηση κορυφώθηκε στα 490.000-550.000 BTC» είπε ο Moreno, υποδεικνύοντας πως υπάρχει περισσότερος χώρος για αύξηση τιμών.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει πόσο θετική και αυξανόμενη εμφανής ζήτηση προηγήθηκε των ράλι στο BTC το 2020-2021 και το 2024.

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) στις ΗΠΑ υπήρξαν καθαροί αγοραστές, με θετικές εισροές κατά μέσο όρο σχεδόν 9.000 BTC καθημερινά το 1ο τρίμηνο του 2024, συμβάλλοντας στην αύξηση της τιμής του bitcoin.

Τα δεδομένα από το SoSoValue δείχνουν ότι τα ETF BTC των ΗΠΑ είχαν άλλη μια σημαντική ημέρα εισροών την Τετάρτη, με 458,5 εκατομμύρια δολάρια. Από όλα τα εισηγμένα προϊόντα, το IBIT της Blackrock πήρε τα περισσότερα με 393,4 εκατομμύρια δολάρια.

Άλλοι μεγάλοι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να συσσωρεύουν bitcoin. Το συνολικό υπόλοιπο των φαλαινών bitcoin – ή των μεγάλων κατόχων με επιρροή συνέχισε να επεκτείνεται ετησίως, στα 670.000 BTC. Επιπλέον, η αύξηση των συμμετοχών βρίσκεται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 365 ημερών, κάτι που αποτελεί θετικό σημάδι για τις τιμές.

Το σταθμισμένο επιτόκιο διαρκούς χρηματοδότησης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης BTC εκτινάχθηκε σε υψηλό πολλών μηνών πάνω από 0,0136% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα – σηματοδοτώντας αυξημένη αστάθεια στο μέλλον καθώς νέα χρήματα εισήλθαν στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: