BlackRock: Ενισχύει τη θέση της στα εναλλακτικά assets με την εξαγορά της Preqin έναντι 3,2 δισ. δολαρίων

BlackRock: Ενισχύει τη θέση της στα εναλλακτικά assets με την εξαγορά της Preqin έναντι 3,2 δισ. δολαρίων
epa08937078 (FILE) - A view of the offices of the investment management firm BlackRock in New York, New York, USA, 16 January 2020 (reissued 14 January 2021). BlackRock, the the world's largest fund, will publish their 4th quarter 2020 results on 14 January 2021. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 55774124 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εξαγορά θα βελτιώσει την ικανότητα της BlackRock να εποπτεύει τους κινδύνους και να αναλύει δεδομένα στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων.

Η BlackRock προχωρά στην εξαγορά του παρόχου βάσεων δεδομένων ιδιωτικών κεφαλαίων Preqin για 2,55 δισεκατομμύρια λίρες (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά. Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία του στα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία.

Η εξαγορά θα βελτιώσει την ικανότητα της BlackRock να εποπτεύει τους κινδύνους και να αναλύει δεδομένα στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, επεκτείνοντας παράλληλα τα τεχνολογικά της συστήματα Aladdin, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη την Κυριακή.

«Βλέπουμε τα δεδομένα να τροφοδοτούν τον κλάδο σε όλη την τεχνολογία, τον σχηματισμό κεφαλαίων, τις επενδύσεις και τη διαχείριση κινδύνων», δήλωσε ο Ρομπ Γκόλντσταϊν, επικεφαλής της BlackRock.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Preqin καλύπτει 190.000 κεφάλαια, 60.000 διαχειριστές κεφαλαίων και 30.000 επενδυτές ιδιωτικών αγορών. Χρησιμοποιείται από διαχειριστές κεφαλαίων, ασφαλιστές, συνταξιοδοτικά ταμεία και διαχειριστές περιουσίας, έχοντας αυξηθεί κατά περίπου 20% ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους, υπό την προϋπόθεση των κανονιστικών και άλλων απαραίτητων εγκρίσεων.

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της BlackRock, Λάρι Φινκ, αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη εξαγορά φέτος, επεκτείνοντας την εταιρεία στις ιδιωτικές αγορές. Τον Ιανουάριο, η BlackRock ανακοίνωσε την εξαγορά της Global Infrastructure Partners έναντι 12,5 δισ. δολαρίων, ενώ πέρυσι εξαγόρασε την Kreos Capital για να επεκταθεί στον τομέα του ιδιωτικού χρέους.

Με 10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών στα τέλη Μαρτίου, η BlackRock συνεχίζει να αναπτύσσει τις επιχειρήσεις τεχνολογίας και διαχείρισης κινδύνων. Το 2019, εξαγόρασε την eFront, έναν πάροχο λογισμικού για την αξιολόγηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: