Blackstone: Ολοκληρώνεται η εξαγορά της AirTrunk έναντι 16,1 δισ. δολαρίων

Blackstone: Ολοκληρώνεται η εξαγορά της AirTrunk έναντι 16,1 δισ. δολαρίων
The ticker and trading information for Blackstone Group is displayed at the post where it is traded on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) April 4, 2016. REUTERS/Brendan McDermid Photo: AFP
Με τη μεγαλύτερη επένδυσή της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η εταιρεία ενισχύσει την ηγετική της θέση στις ψηφιακές υποδομές.

Η Blackstone, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, ανακοίνωσε την εξαγορά της AirTrunk έναντι 24 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 16,1 δισ. δολάρια), συμπεριλαμβανομένων χρεών και κεφαλαιουχικών δαπανών για τρέχοντα έργα. Η εξαγορά πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Canada Pension Plan Investment Board και περιλαμβάνει την αγορά της AirTrunk από τη Macquarie Group και την PSP Investments.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μόλις λάβει την έγκριση της Αυστραλιανής Επιτροπής Ελέγχου Ξένων Επενδύσεων, ενώ η AirTrunk, με την εξαγορά της, γίνεται μέρος της στρατηγικής της Blackstone για κυριαρχία στον τομέα των ψηφιακών υποδομών.

Αυτή η εξαγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της Blackstone στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ξεπερνώντας την προηγούμενη επένδυσή της ύψους 8,9 δισ. δολαρίων Αυστραλίας για την εξαγορά της αυστραλιανής εταιρείας καζίνο Crown Resorts το 2022. Παράλληλα, η εξαγορά της AirTrunk είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες ψηφιακών υποδομών παγκοσμίως για το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφιακές υποδομές: Ένας αναπτυσσόμενος τομέας

Οι υποδομές που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως τα κέντρα δεδομένων, οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας και τα δίκτυα οπτικών ινών, έχουν καταστεί σημαντικοί στόχοι για τους επενδυτές, λόγω της αυξανόμενης εξάρτησης των οικονομιών από την τεχνολογία και της υψηλής απόδοσης των επενδύσεων σε αυτόν τον τομέα. Με τις ψηφιακές υποδομές να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας, η Blackstone αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο κλάδο.

«Η AirTrunk αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας να γίνουμε ο κορυφαίος επενδυτής στις ψηφιακές υποδομές παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, Τζον Γκρέι. Η εταιρεία AirTrunk διαχειρίζεται κέντρα δεδομένων στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και τη Μαλαισία, προσφέροντας κρίσιμες υπηρεσίες στην ψηφιακή οικονομία.

Η εξαγορά από τη Macquarie το 2020 είχε αποτιμήσει την εταιρεία σε περίπου 3 δισ. δολάρια Αυστραλίας, αλλά η ραγδαία ανάπτυξη του τομέα ψηφιακών υποδομών ανέβασε την αξία της AirTrunk σημαντικά τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική αυτού του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: