Blackstone: Τεράστια επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ στην Βρετανία για AI data centre – Θα φέρει 4.000 θέσεις εργασίας

Blackstone: Τεράστια επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ στην Βρετανία για AI data centre – Θα φέρει 4.000 θέσεις εργασίας
The ticker and trading information for Blackstone Group is displayed at the post where it is traded on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) April 4, 2016. REUTERS/Brendan McDermid Photo: AFP
Από τη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παρουσίασε την επένδυση, διαμηνύοντας στους Αμερικανούς επενδυτές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «ανοιχτό για επιχειρήσεις».

Η Blackstone ανακοίνωσε μια τεράστια επένδυση 10 δισεκατομμυρίων λιρών (12 δισ. ευρώ) για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων υπερκλίμακας στην Ευρώπη, σε εγκαταλελειμμένο χώρο στο Blyth, στη βορειοανατολική Αγγλία. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 4.000 θέσεις εργασίας και αποτελεί κομβικό σημείο για την ενίσχυση της βρετανικής οικονομίας.

Από τη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παρουσίασε την επένδυση, διαμηνύοντας στους Αμερικανούς επενδυτές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «ανοιχτό για επιχειρήσεις». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επένδυση της Blackstone αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βρετανία, αποδεικνύοντας ότι η χώρα επιστρέφει δυναμικά στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η περιοχή του Blyth, όπου θα κατασκευαστεί το κέντρο δεδομένων, είχε προηγουμένως προγραμματιστεί για τη δημιουργία ενός εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, τα σχέδια ναυάγησαν μετά την κατάρρευση της Britishvolt το 2022. Η νέα επένδυση έρχεται να καλύψει το κενό, συμβάλλοντας στη δημιουργία κρίσιμων υποδομών και δίνοντας νέα ώθηση στην τοπική οικονομία.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Blackstone, Jon Gray, δήλωσε: «Η Βρετανία αποτελεί κορυφαία επενδυτική αγορά για την Blackstone λόγω του ισχυρού συνδυασμού ταλέντου και καινοτομίας, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά διαφανές νομικό σύστημα». Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επενδύσει στη δημιουργία κοινωνικής στέγασης, τη διευκόλυνση της ενεργειακής μετάβασης και την ανάπτυξη εταιρειών βιοεπιστημών.

Η επένδυση αυτή έρχεται λίγο πριν τη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για τις Επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο, με στόχο την προσέλκυση κορυφαίων επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: