Bloomberg: Η Meta «φοβάται» την Apple στη μάχη για τα headset εικονικής πραγματικότητας

Bloomberg: Η Meta «φοβάται» την Apple στη μάχη για τα headset εικονικής πραγματικότητας
People visit the concept exhibition of Metaverse science and technology in Shougang Park in Beijing, China, 16 February, 2023. (Photo by Du Jianpo / ImagineChina / Imaginechina via AFP) Photo: AFP
Το Bloomberg επισημαίνει ότι η Apple θα μπορούσε να είναι ένας τρομερός αντίπαλος για τον όμιλο του Ζούκερμπεγκ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Meta πρόκειται να αναμετρηθεί με την Apple στην αγορά των gadgets. Και τουλάχιστον ένας εργαζόμενος στην εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ φέρεται να δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ήδη την πίεση.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο “φοβάμαι την Apple”», δήλωσε ένας εργαζόμενος της Meta στο Bloomberg.

Οι δύο εταιρείες θα ανταγωνιστούν στην αγορά των headsets μικτής πραγματικότητας, αφού η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για την πώληση του Vision Pro νωρίτερα φέτος.

Ενώ η Meta έχει ένα «ασφαλή» προβάδισμα- η εταιρεία αποκάλυψε το πρώτο της headset το 2017- το Bloomberg επισημαίνει ότι η Apple θα μπορούσε να είναι ένας τρομερός αντίπαλος για τον όμιλο του Ζούκερμπεγκ.

Άλλωστε, η Apple είναι γνωστό «παίρνει τον χρόνο της» όταν σκέφτεται να μπει σε μια νέα κατηγορία προϊόντων, περιμένοντας μέχρι να μπορέσει να προσφέρει ένα προϊόν που να ξεπερνά τον προηγούμενο ανταγωνισμό, μετέφερε το businessinsider.com

Οι εργαζόμενοι της Apple έχουν «εμπιστοσύνη» ότι η εταιρεία θα έχει με το καλύτερο προϊόν, αλλά το γενικότερο συναίσθημα μεταξύ των εργαζομένων της Meta είναι «λίγο διαφορετικό», αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αλλάξει ορισμένες πτυχές του προϊόντος της και του μάρκετινγκ της με βάση τις επιδόσεις της συσκευής της Apple.

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η Apple φαίνεται να έχει επιλέξει να στοχεύσει σε ένα διαφορετικό τμήμα της αγοράς με την τιμή του Vision Pro στα 3.499 δολάρια.

Από την πλευρά της, η Meta εργάζεται για να μειώσει τις τιμές των ακουστικών της. Το βασικό Quest 2 κοστίζει 299 δολάρια και το επερχόμενο Quest 3 θα κοστίζει 499 δολάρια. Το ακριβότερο headset της, το Quest Pro, έχει τιμή γύρω στα 1.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com