Bluesky: Ο ανταγωνιστής του X κερδίζει τους Βραζιλιάνους μετά την απαγόρευση της πλατφόρμας

Bluesky: Ο ανταγωνιστής του X κερδίζει τους Βραζιλιάνους μετά την απαγόρευση της πλατφόρμας
Bluesky logo displayed on a smartphone with Bluesky web page seen in the background, in this photo illustration. On 15 October 2023, in Brussels, Belgium. (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι λήψεις του Bluesky στη Βραζιλία αυξήθηκαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο τοις εκατό.

Η startup κοινωνικών δικτύων Bluesky έχει δει τεράστια αύξηση νέων χρηστών μετά από την πλήρη απαγόρευση του X, πρώην Twitter, στη Βραζιλία.

Ο ανταγωνιστής του X είδε δύο εκατομμύρια νέους χρήστες μετά από την εντολή ενός δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας να αποκλειστεί η πλατφόρμα που ανήκει στον Έλον Μασκ στη χώρα, λόγω αποτυχίας να διοριστεί νέος νομικός εκπρόσωπος.

Δικαστηρίου τη Δευτέρα, οδήγησε σε «νέα υψηλά ρεκόρ δραστηριότητας» στο Bluesky, όπως ανακοίνωσε η εφαρμογή.

«Δύο εκατομμύρια νέοι χρήστες την τελευταία εβδομάδα! Ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα», ανέφερε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του Bluesky, συνοδευόμενο από ένα μήνυμα στα πορτογαλικά.

Το Bluesky, που ιδρύθηκε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, προσφέρει παρόμοια λειτουργικότητα με το X, αλλά βασίζεται σε ένα αποκεντρωμένο πλαίσιο που στοχεύει στη διαφανή επικοινωνία μεταξύ των χρηστών. Έχει επίσης σχεδιαστεί για να περιορίζει την επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή άτομα, ενώ παράλληλα δίνει στους χρήστες τον έλεγχο των δικών τους δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εφαρμογή είχε προηγουμένως δει μια εισροή νέων χρηστών λίγο μετά την κυκλοφορία της σε Android και iOS το 2023, που οφειλόταν κυρίως στην εξαγορά του Twitter από τον Μασκ. Η μαζική προσέλευση εγγραφών ανάγκασε το Bluesky να αποκλείσει προσωρινά νέους χρήστες από το να ενταχθούν.

Η απόφαση για την απαγόρευση του X στη Βραζιλία έφερε το Bluesky στην κορυφή των εφαρμογών στη χώρα, λίγο πιο πάνω από τον ανταγωνιστή Threads. Δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης εφαρμογών Appfigures αποκάλυψαν ότι οι λήψεις του Bluesky στη Βραζιλία αυξήθηκαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο τοις εκατό μετά την απαγόρευση.

Ο αριθμός των χρηστών είναι ακόμα σχετικά μικρός σε σύγκριση με το X, με την εταιρεία να αποκαλύπτει τον Μάιο ότι είχε περίπου 6 εκατομμύρια χρήστες. Το X είχε εκτιμώμενα 20 εκατομμύρια χρήστες στη Βραζιλία πριν από την επιβολή της απαγόρευσης.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, αποχαιρέτησε τους ακολούθους του στο X πριν από την εφαρμογή της απαγόρευσης την περασμένη εβδομάδα, μοιράζοντας συνδέσμους προς τους επίσημους λογαριασμούς του σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Bluesky.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: