Boeing: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο – Κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση αύξησης μισθών

Boeing: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο – Κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση αύξησης μισθών
epa08391546 A file photo dated 14 June 2016 showing a man walking past a logo of US aircraft manufacturing company Boeing at Taoyuan airport, in Taoyuan, Taiwan (reissued 29 April 2020). Reports on 29 April 2020 state Boeing reported an adjusted loss of 1.70 billion USD in the first quarter of 2020, and said it plans to cut the number of its staff by about 10 per cent. EPA/RITCHIE B. TONGO *** Local Caption *** 53278185 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Boeing προσπαθεί να ξεπεράσει μια παρατεταμένη απεργία, προσφέροντας απευθείας αύξηση μισθών 30% στους εργαζόμενους.

Η Boeing ανακοίνωσε αύξηση μισθού 30% απευθείας στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργία, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές. Η απεργία έχει κλείσει τα εργοστάσια της εταιρείας στην περιοχή του Ειρηνικού, ενώ η Boeing προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στην κρίση.

Η πρόταση της εταιρείας, που είναι βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική αύξηση 25%, απορρίφθηκε από το συνδικάτο των εργαζομένων, το οποίο αρχικά ζητούσε 40%. Η Boeing έδωσε διορία μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά ο πρόεδρος της περιφέρειας 751 του IAM, Τζον Χόλντεν, χαρακτήρισε την προσφορά απροειδοποίητη και δύσκολα υλοποιήσιμη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν μπορούμε να οργανώσουμε ψηφοφορία για 33.000 άτομα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Χόλντεν, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά της Boeing δεν καλύπτει τις ανάγκες των μελών του συνδικάτου.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, ενώ η απεργία έχει ήδη επηρεάσει την παραγωγή των Boeing 737 Max και άλλων επιβατικών αεροσκαφών. Εν μέσω αυτής της έντασης, η Wall Street και ο Λευκός Οίκος παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, καθώς η διαμάχη μπορεί να επηρεάσει ευρύτερα την οικονομία των ΗΠΑ.

Παρά τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας, η Boeing παραμένει σε τεταμένη οικονομική κατάσταση, με την εταιρεία να έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: