BofA: Οι επενδυτές ετοιμάζονται για τη μείωση επιτοκίων της Fed, «ρίχνοντας» 37 δισ. δολάρια σε MMF

BofA: Οι επενδυτές ετοιμάζονται για τη μείωση επιτοκίων της Fed, «ρίχνοντας» 37 δισ. δολάρια σε MMF
Dollar currency interest rate, illustration (Photo by RICHARD JONES/SCIENCE PHOTO LIBR / RJX / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Οι επενδυτές τοποθέτησαν 20,4 δισ. δολάρια σε μετοχές, 15,1 δισ. δολάρια σε ομόλογα και 1,1 δισ. δολάρια σε χρυσό.

Οι επενδυτές εισέφεραν 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς (MMF) την εβδομάδα έως την Τετάρτη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Bank of America, καθώς προετοιμάζονται για τη μείωση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) τον Σεπτέμβριο.

Αυτό έθεσε τα MMF σε τροχιά για τη μεγαλύτερη σωρευτική εισροή τριών εβδομάδων από τον Ιανουάριο στα 145 δισ. δολάρια, δήλωσε η BofA, επικαλούμενη στοιχεία από τον πάροχο χρηματοοικονομικών δεδομένων EPFR.

Οι επενδυτές τοποθέτησαν 20,4 δισ. δολάρια σε μετοχές, 15,1 δισ. δολάρια σε ομόλογα και 1,1 δισ. δολάρια σε χρυσό, ανέφερε η BofA, στην εβδομαδιαία σύνοψη των ροών προς και από τις παγκόσμιες αγορές.

Πολλοί διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων ελπίζουν ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα μειώσουν τις αποδόσεις των MMF και θα προκαλέσουν μια βιασύνη μετρητών σε μετοχές και ομόλογα.

Ωστόσο, οι μεγάλοι επενδυτές συνήθως συρρέουν στα αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς πριν η Fed μειώσει τα επιτόκια, καθώς το εύρος των βραχυπρόθεσμων τίτλων σταθερού εισοδήματος στα αμοιβαία κεφάλαια σημαίνει ότι τείνουν να προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι τα βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι μειώσεις των επιτοκίων δεν αποτελούν πιθανή σπίθα για την αγορά μετοχών από τα αμοιβαία κεφάλαια (τομέα) χρηματαγοράς ύψους 6,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της BofA, με επικεφαλής τον Τζάρεντ Γούνταρντ.

«Η ιστορία δείχνει ότι η πρώτη μείωση της Fed προηγείται περισσότερων εισροών μετρητών σε μια “μαλακή” προσγείωση και τα ομόλογα είναι ο πιθανός νικητής αν είναι “σκληρή”» πρόσθεσε.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, σε γενικές γραμμές, έχουν υποδείξει μια σταδιακή οικονομική επιβράδυνση ή «μαλακή προσγείωση» σε αντίθεση με μια πιο δραματική «σκληρή» εναλλακτική λύση.

Τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας σημείωσαν την 43η συνεχόμενη εβδομάδα εισροών στα 8,1 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών έλαβαν 4,7 δισ. δολάρια στη 12η συνεχόμενη εβδομάδα εισροών, το μεγαλύτερο σερί από τον Φεβρουάριο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com