Capital Economics: Το ράλι τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχιστεί – Οι λόγοι αισιοδοξίας

Capital Economics: Το ράλι τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχιστεί – Οι λόγοι αισιοδοξίας
Photo: pixabay.com
Η Capital Economics εκτιμά ότι οι αποτιμήσεις είναι φθηνότερες από ό,τι ήταν κατά τη φούσκα του dotcom

Τους λόγους για τους οποίους το ράλι τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχιστεί, παρά την απογοήτευση των επενδυτών για τα αποτελέσματα της Nvidia εκθέτει σε πρόσφατο report της η Capital Economics.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο οίκος, οι προσδοκίες για τα κέρδη τους να έχουν αυξηθεί τόσο ώστε ακόμη και ο υπερδιπλασιασμός των κερδών που πέτυχε η Nvidia  το περασμένο έτος δεν μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τη μετοχή της – γεγονός που μπορεί να αποτελέσει αρνητικό καταλύτη για τις τεχνολογικές μετοχές και, εν γένει, για την αγορά.

Λόγοι αισιοδοξίας

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Capital Economics, υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας…

Οι αναλυτές είχαν αναθεωρήσει τις προσδοκίες για τα κέρδη από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του περασμένου τριμήνου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου. Και η τιμή της μετοχής της Nvidia είναι ακόμη υψηλότερη από ό,τι ήταν τότε. Επομένως, η Nvidia έχει λάβει περαιτέρω ώθηση από τις αυξανόμενες προσδοκίες για τα κέρδη τον τελευταίο καιρό.

Δεύτερον, οι φιλοδοξίες των επενδυτών για τα κέρδη στους υπόλοιπους τεχνολογικούς κλάδους εξακολουθούν να μην είναι υπερβολικά υψηλές. Ειδικότερα, οι επενδυτές αναμένουν ότι η αύξηση των κερδών θα επιβραδυνθεί ελαφρώς τους επόμενους δώδεκα μήνες, από τα σημερινά επίπεδα, που ξεπερνούν το 20%.

Τρίτον, η συνέχιση του ράλι δεν εξαρτάται μόνο από την αύξηση των εταιρικών κερδών, αφού μπορεί επίσης να αυξηθούν και οι αποτιμήσεις. Η Capital Economics εκτιμά ότι οι αποτιμήσεις είναι φθηνότερες από ό,τι ήταν κατά τη φούσκα του dotcom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: