CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator: Έτσι θα επιταχύνετε τη startup σας
- 24/06/2019, 13:37
- SHARE
Εν μέσω της περιόδου υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του πρώτου ελληνικού επιταχυντή για startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι ιδρυτές 5 startups που έχουν διαγράψει ήδη τη δική τους επιτυχημένη πορεία στον travel & hospitality τομέα μίλησαν για την εμπειρία τους. Οι καλεσμένοι του CapsuleT δέχτηκαν να μιλήσουν on camera σχετικά με την εμπειρία τους από τα προγράμματα που συμμετείχαν οι ίδιοι, τη σημασία του επιταχυντή για τον τουρισμό αλλά και τα tips που θα έδιναν σε startuppers που επιχειρούν στο συγκεκριμένο χώρο.
Δάφνη Τσεβρένη: Co-Founder, Clio Muse
«Ένας επιταχυντής εστιασμένος στην τουριστική βιομηχανία θα δώσει πολύ μεγαλύτερη προβολή και προώθηση στην αγορά, οπότε οι ομάδες θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να τεστάρουν το δικό τους προϊόν. Εμείς, αν είχαμε αυτή τη δυνατότητα πιο νωρίς, θα είχαμε κερδίσει πάρα πολύ χρόνο για να βρούμε τους πρώτους πελάτες…»
Διαβάστε αναλυτικά όσα μας είπε η Δάφνη Τσεβρένη εδώ.
Κατερίνα Σαντίκου: Founder, Workathlon
Η Founder και Managing Director της Workathlon δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα στους επιταχυντές που βρισκόμουν ήταν κυρίως ότι δεν καταλάβαιναν το industry στο οποίο βρισκόμουν. Γιατί ο τουρισμός, ειδικά στην Ελλάδα, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Έχουμε έναν πολύ εποχιακό τουρισμό που αντικατοπτρίζεται και στα revenues μίας εταιρείας. Αυτό είναι κάτι που είναι σημαντικό ένας mentor να μπορεί να το καταλάβει και να μπορεί να σε προετοιμάσει».
Μάγκυ Κοντού: Co-Founder, Tourismart
«Εάν κάποιος αναπτύσσει ένα B2B προϊόν, θα πρότεινα να συμμετέχει σε κλαδικές εκθέσεις στη φάση ανάπτυξης του προϊόντος προκειμένου να πάρει feedback από πολλούς επαγγελματίες. Επίσης, θα πρέπει να κατανοούν ότι ενδεχομένως ο κύκλος πωλήσεων να ξεπερνά τους 3, 6 μήνες ή ακόμη και μία ολόκληρη σεζόν, καθώς δεν είναι πάντα εύκολο για μία επιχείρηση να υιοθετήσει ένα νέο προϊόν/υπηρεσία, ειδικά όταν αυτό χαρακτηρίζεται από καινοτομία».
Διαβάστε αναλυτικά όσα μας είπε η Μάγκυ Κοντού εδώ.
Ηλίας Μπογόρδος: Founder, Keeano
«Θεωρώ πως ένας επιταχυντής σε αυτή την κατεύθυνση (σ.σ. τουρισμό) ήταν κάτι που έλειπε από την αγορά όλο αυτό το χρονικό διάστημα, γιατί είναι το κατάλληλο μέσο για να γίνει πιο στοχευμένο το networking με ανθρώπους της αγοράς, να γίνει mentoring από ανθρώπους του χώρου που θα δίνουν καλύτερες συμβουλές και θα βοηθούν να φτάσει κάποιος στο επιθυμητό αποτέλεσμα πιο γρήγορα και, τέλος, οι συνέργειες…»
Διαβάστε αναλυτικά όσα μας είπε o Ηλίας Μπογόρδος εδώ.
Μπάμπης Κουρτζής: Founder, Exclusivi
O Founder και CEO του Exclusivi δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τον πρώτο ελληνικό επιταχυντή για startups στον τουρισμό: «Το γεγονός ότι είναι εστιασμένος στον τουρισμό σημαίνει ότι οι άνθρωποι του χώρου -άρα οι δυνητικοί πελάτες μας- θα το μάθουν. Η παρουσία μας σε άλλους επιταχυντές σε πολύ μικρό βαθμό έγινε ορατή σε δυνητικούς πελάτες και stakeholders του τουρισμού. Είναι βέβαιο ότι ο θεματικός επιταχυντής και ταυτόχρονα οι συνεργάτες που θα φέρει για να κάνουν το mentoring κ.τ.λ. είναι σημαντικά πιο στοχευμένοι».
H περίοδος αιτήσεων τελειώνει στις 15 Ιουλίου. Προλάβετε να κάνετε τη δική σας.
Ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleΤ (1ος Κύκλος- Φθινόπωρο 2019) θα λάβει χώρα από τον προσεχή Σεπτέμβριο μέχρι και τον Νοέμβριο, στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή στην Καλλιθέα και η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου.
Όσοι startuppers και ομάδες ενδιαφέρονται, μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, αλλά και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσουν και να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους, στη σχετική σελίδα που υπάρχει στο website του επιταχυντή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εδώ την αίτησή τους, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα
– Οι αιτούντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν ελληνική ιθαγένεια ή μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα (αυτό αφορά τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας).
– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ομάδες ή εταιρείες κι όχι μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα.
– Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) με τεχνολογικές εφαρμογές στο χώρο του τουρισμού και να διαθέτουν:
- μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση (business plan and proposition),
- να έχουν τουλάχιστον ένα λειτουργικό πρότυπο (prototype ή MVP) για να παρουσιάσουν πριν την ένταξή τους στο πρόγραμμα και
- μία ομάδα με τουλάχιστον 2 ιδρυτικά μέλη για να υποστηρίξουν την επιχείρηση.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του επιταχυντή και να αναζητήσετε τα social media του, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι σχετικά με οτιδήποτε νεότερο.