CEO της SoftBank: Σε 10 χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο

CEO της SoftBank: Σε 10 χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο
Photo: pixabay.com
Ο Masayoshi Son, γνωστός για τις τολμηρές του επενδύσεις στον χώρο της τεχνολογίας, παρουσίασε το όραμά του για μια νέα εποχή με την τεχνητή σούπερ νοημοσύνη (ASI).

Σε μια εντυπωσιακή δήλωση, ο CEO της SoftBank, Masayoshi Son, προέβλεψε ότι σε δέκα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τους ανθρώπους. Ο Son, γνωστός για τις τολμηρές του επενδύσεις στον χώρο της τεχνολογίας, παρουσίασε το όραμά του για μια νέα εποχή με την τεχνητή σούπερ νοημοσύνη (ASI).

Ο Son ξεκίνησε αναφερόμενος στην τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI), που προβλέπει ότι θα γίνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Η AGI θα είναι από μία έως δέκα φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο, φέρνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Όμως, η ASI θα φέρει επανάσταση, με νοημοσύνη 10.000 φορές πιο εξελιγμένη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ιδιοφυΐα.

Ο Son περιέγραψε έναν κόσμο όπου διάφορα μοντέλα ASI θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους όπως οι νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει μια ανυπέρβλητη νοημοσύνη, αλλάζοντας ριζικά το τοπίο της τεχνολογίας και της ανθρωπότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Son, γνωστός για την επιτυχία του με την Alibaba και την ίδρυση του Vision Fund, έχει δει τόσο θριάμβους όσο και αποτυχίες, όπως η επένδυση στην WeWork. Μετά από μεγάλες οικονομικές ζημιές το 2022 και 2023, η SoftBank προετοιμάζεται για μια νέα φάση επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μετά από ένα διάστημα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Son επιστρέφει με νέα όρεξη για την αποστολή της SoftBank. «Για ποιο λόγο ιδρύθηκε η SoftBank; Για ποιο λόγο γεννήθηκε ο Masa Son; Ίσως ακούγεται παράξενο, αλλά νομίζω ότι γεννήθηκα για να φέρω την ASI», δήλωσε.

Ο Son πιστεύει ότι η αποστολή της SoftBank είναι η εξέλιξη της ανθρωπότητας, και αυτή η εξέλιξη περνά μέσα από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η δήλωσή του δεν είναι απλώς ένας τολμηρός ισχυρισμός, αλλά ένα κάλεσμα για την τεχνολογική επανάσταση που θα διαμορφώσει το μέλλον.

Με το βλέμμα στο μέλλον, η τεχνητή σούπερ νοημοσύνη υπόσχεται να φέρει αλλαγές που ούτε φανταζόμαστε σήμερα, και ο Masayoshi Son είναι έτοιμος να ηγηθεί αυτής της νέας εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: