ChatGPT: Πώς οι συμβουλές του CEO της Airbnb οδήγησαν την OpenAI στην κορυφή

ChatGPT: Πώς οι συμβουλές του CEO της Airbnb οδήγησαν την OpenAI στην κορυφή
epa10631881 OpenAI CEO Sam Altman testifies before the Senate Judiciary Subcommittee on Privacy, Technology, and the Law for an oversight hearing to examine the rules governing artificial intelligence (AI) in the Dirksen Senate Office Building in Washington, DC USA, 16 May 2023. Altman called on Congress to pass regulation to ensure safety standards for AI. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της ταχείας ανάπτυξης του ChatGPT βασίστηκε στις συμβουλές του φίλου του, Brian Chesky.

Ο Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, παραδέχτηκε ότι αρχικά “πήγαινε στα τυφλά” κατά την ανάπτυξη του ChatGPT, αναζητώντας συμβουλές από διάφορους ανθρώπους χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, βρήκε σημαντική υποστήριξη από τον φίλο του, Brian Chesky, διευθύνοντα σύμβουλο της Airbnb.

Ο Chesky έγινε στενός σύμβουλος του Altman, παρέχοντας πολύτιμες κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της ταχείας ανόδου της OpenAI. Ο Altman ανέφερε ότι ο Chesky τον βοηθούσε σε τακτικές συναντήσεις, προσφέροντάς του συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να βελτιώσει τη στρατηγική και τη λειτουργία της εταιρείας.

Η OpenAI, υποστηριζόμενη από τη Microsoft, γνώρισε εκρηκτική ανάπτυξη με την κυκλοφορία του ChatGPT. Μέσα σε πέντε ημέρες από την κυκλοφορία του, η εφαρμογή ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο χρήστες, και δύο μήνες αργότερα, είχε 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, καθιστώντας την την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή στην ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, αυτή η ταχεία ανάπτυξη συνοδεύτηκε από πολλές προκλήσεις. Η OpenAI αντιμετώπισε ζητήματα όπως η ασφάλεια, η χρηματοδότηση και η διαχείριση της αυξανόμενης δημοτικότητας της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία εισήγαγε πολλαπλές ενημερώσεις του ChatGPT και ανέπτυξε νέες τεχνολογίες όπως το DALL-E για δημιουργία εικόνων και το Sora για δημιουργία βίντεο.

Η εταιρεία έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 13 δισ. δολαρίων από τη Microsoft και η αξία της αποτιμήθηκε πάνω από τα 80 δισ. δολάρια. Ο Altman, που απομακρύνθηκε προσωρινά από την εταιρεία πέρυσι, επανήλθε σύντομα ως διευθύνων σύμβουλος.

Ο Altman έχει γράψει για τη σημασία του να είναι κανείς ανοιχτός στην κριτική, σημειώνοντας ότι αν και συνήθιζε να την αποφεύγει, τώρα προσπαθεί πάντα να την ακούει και να αποφασίζει αν θα ενεργήσει βάσει αυτής. Η σκληρή και επώδυνη κριτική, τονίζει, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερβολικής αυτοπεποίθησης.

Η OpenAI συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις καθώς αναπτύσσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, με τον Altman να εστιάζει στην ασφάλεια και την ηθική της AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: