Chery: Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων της Κίνας θέλει να ρίξει δισ. ευρώ στην Ευρώπη

Chery
epa000417604 A model poses by a new family car named the 'S16', made by Chinese privately-owned manufacturer Chery, at the Auto Shanghai 2005 expo, Thursday 21 April 2005. Organisers said over 300,000 visitors are expected to the week-long expo. EPA/NIU YIXIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για να διασφαλίσει ότι οι μάρκες Omoda και Jaecoo θα αγκαλιαστούν από τους Ευρωπαίους πελάτες εντός τριών ετών.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery Auto είναι έτοιμη να δαπανήσει δισεκατομμύρια ευρώ για να διασφαλίσει ότι οι μάρκες Omoda και Jaecoo θα αγκαλιαστούν από τους Ευρωπαίους πελάτες εντός τριών ετών, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής των δύο μαρκών για την ιταλική αγορά.

Η Chery Auto λανσάρει τις Omoda και Jaecoo στην Ευρώπη φέτος, με αρχική εστίαση στα οχήματα με κινητήρα βενζίνης. Αφού ξεκίνησαν οι πωλήσεις στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία και τη Βρετανία, θα προστεθούν περισσότερες χώρες τους επόμενους μήνες, καθώς και υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο Κέβιν Τσενγκ, διευθύνων σύμβουλος της Omoda και της Jaecoo για την Ιταλία, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι μάρκες παρακολουθούν ως σημεία αναφοράς τις Kia, Hyundai, Nissan και Volkswagen.

Είπε ότι η νοτιοκορεατική Kia χρειάστηκε σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει ένα αξιόπιστο εμπορικό σήμα στην Ευρώπη.«Στόχος μας είναι να το πετύχουμε αυτό μέσα σε τρία χρόνια», είπε.

Τα επενδυτικά σχέδια για το μάρκετινγκ και την ανάπτυξη της μάρκας στην Ευρώπη ήταν εμπιστευτικά, «αλλά πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό χρημάτων, πρόκειται για δισεκατομμύρια ευρώ», είπε.

Η Omoda και η Jaecoo, οι οποίες είναι εξαγωγικές μάρκες, δεν έχουν παράσχει σωρευτικά στοιχεία για τις ευρωπαϊκές τους πωλήσεις, αλλά δήλωσαν ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις τους ανήλθαν σε σχεδόν 150.000 οχήματα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει πρόσθετο δασμό 20,7% για τα αυτοκίνητα Chery στο πλαίσιο του συστήματος δασμών για τα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα (EV).

«Είναι μια πρόκληση», δήλωσε ο Τσενγκ, προσθέτοντας ότι η Chery αντιμετωπίζει χαμηλότερους δασμούς από κάποιους άλλους κινέζους ομολόγους της, όπως η SAIC Motor.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε καλές σχέσεις με την ΕΕ», είπε. «Η παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τους δασμούς».

Η Chery, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας με βάση τον όγκο των εξαγωγών, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή με τοπικό συνεργάτη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης που απέκτησε πρόσφατα στην Ισπανία, την πρώτη μονάδα παραγωγής της στην Ευρώπη.

Ο όμιλος αξιολογεί επίσης τις επιλογές για μια δεύτερη εγκατάσταση στην περιοχή.

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την Chery και άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Dongfeng Motor, για την προσέλκυση επενδύσεων παραγωγής στη χώρα.

Η Chery εξετάζει επίσης την ανατολική Ευρώπη ως επιλογή για μια δεύτερη εγκατάσταση, δήλωσε πηγή στο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com