Cryptos: Κακόβουλο λογισμικό «χτυπάει» τους χρήστες παγκοσμίως – Οι προειδοποιήσεις της Binance

Cryptos: Κακόβουλο λογισμικό «χτυπάει» τους χρήστες παγκοσμίως – Οι προειδοποιήσεις της Binance
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται συχνά μέσω ανεπίσημων εφαρμογών και plugins στο Android και τον ιστό.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance προειδοποίησε τους χρήστες να είναι προσεκτικοί με παγκόσμιο κακόβουλο λογισμικό που αλλάζει τις διευθύνσεις ανάληψης κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.

Γνωστό ως «Clipper malware», αυτό το κακόβουλο λογισμικό φέρεται να υποκλέπτει δεδομένα που αποθηκεύονται σε πληκτρολόγια, όπως διευθύνσεις πορτοφολιών κρυπτογράφησης.

Όταν οι χρήστες αντιγράφουν και επικολλούν μια διεύθυνση, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να ανταλλάξει την αρχική διεύθυνση με τη διεύθυνση ενός εισβολέα, οδηγώντας σε οικονομικές απώλειες.

Σύμφωνα με το bitcoin.com, η Binance δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει μια αύξηση στη χρήση αυτού του τύπου επίθεσης από τις 27 Αυγούστου.

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται συχνά μέσω ανεπίσημων εφαρμογών και plugins στο Android και τον ιστό.
«Το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται συχνά μέσω ανεπίσημων εφαρμογών και plugins, ειδικά σε εφαρμογές Android και web, αλλά και οι χρήστες του iOS θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Πολλοί χρήστες εγκαθιστούν κατά λάθος αυτές τις κακόβουλες εφαρμογές κατά την αναζήτηση λογισμικού στη μητρική τους γλώσσα ή μέσω ανεπίσημων καναλιών, συχνά λόγω περιορισμών στις χώρες τους», ανέφερε η Binance.

Οι συμβουλές στους χρήστες

Για να αποτρέψει περισσότερους χρήστες από το να πέσουν θύματα αυτού του τύπου επίθεσης, η Binance δήλωσε ότι έχει εφαρμόσει διάφορα αντίμετρα, όπως η μαύρη λίστα ύποπτων διευθύνσεων.

Το ανταλλακτήριο δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά έχουν σταματήσει πολλές προσπάθειες ανάληψης από πιθανά θύματα. Η Binance ενημέρωσε τους επηρεαζόμενους χρήστες σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό και τους ενθάρρυνε να μοιραστούν λεπτομέρειες σχετικά με τα περιστατικά τους.
Η Binance μοιράστηκε επίσης συμβουλές ασφαλείας για να βοηθήσει τους χρήστες να προστατεύσουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία.

Αυτές οι συμβουλές περιλαμβάνουν την επαλήθευση της αυθεντικότητας μιας εφαρμογής και τη λήψη μόνο από επίσημες πηγές.

Το ανταλλακτήριο ενθαρρύνει επίσης τους χρήστες να ελέγχουν πάντα διπλά ή τριπλά τις διευθύνσεις ανάληψης πριν από την ολοκλήρωση των συναλλαγών, να ενημερώνονται για τις συμβουλές ασφαλείας και να χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: