CVC: Ράλι 25% για τη μετοχή στην «πρεμιέρα» συναλλαγών στο Άμστερνταμ

CVC: Ράλι 25% για τη μετοχή στην «πρεμιέρα» συναλλαγών στο Άμστερνταμ
Traders work the floor at the New York Stock Exchange (NYSE) during the opening bell in New York on May 23, 2023. Stock markets slid on May 23 after fresh talks between President Joe Biden and House Speaker Kevin McCarty on raising the US debt ceiling ended without an agreement as a crucial deadline approaches. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Η μετοχή του CVC ξεκίνησε τη συνεδρίαση στην αγορά του Άμστερνταμ στα 17,34 ευρώ.

Ράλι κατέγραψε της Παρασκευής η μετοχή του oμίλου ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας, σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές (IPO) στην Ευρώπη φέτος.

Η μετοχή του CVC ξεκίνησε τη συνεδρίαση στην αγορά του Άμστερνταμ στα 17,34 ευρώ, ενώ είχε τιμολογηθεί νωρίτερα στα 14 ευρώ -το μέσο του εύρους που είχε ανακοινωθεί- γεγονός που την αποτιμά ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγορών στην Ευρώπη σε περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο τίτλος του CVC έφτασε να ενισχύεται έως και 25% στην εναρκτήρια συνεδρίαση του στην ολλανδική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αντλήσει 2-2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το αν θα ασκηθούν τα δικαιώματα υπερκάλυψης. Το CVC δήλωσε ότι η προσφορά υπερκαλύφθηκε πολλές φορές και αυξήθηκε για να ικανοποιήσει την ισχυρή ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε λάβει μεγάλη υποστήριξη για την ΑΜΚ μας τόσο από τους νέους όσο και από τους υφιστάμενους μετόχους μας”» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ρομπ Λούκας. «Αυτό αποτελεί απόδειξη της τεράστιας σκληρής δουλειάς που έχει γίνει για την οικοδόμηση της CVC τα τελευταία 40 χρόνια».

Η IPO πρόκειται να αποφέρει εκατομμύρια σε ορισμένους από τους ιδρυτές της εταιρείας, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τη CVC να αυξήσει τα περιουσιακά της στοιχεία πέρα από τα 186 δισεκατομμύρια ευρώ που διαχειρίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Πηγή: reuters.com