Dall-E 3: Τι νέο φέρνει η OpenAI στο chatbot για δημιουργία εικόνων από τεχνητή νοημοσύνη

Dall-E 3: Τι νέο φέρνει η OpenAI στο chatbot για δημιουργία εικόνων από τεχνητή νοημοσύνη
OpenAI displayed on a smartphone with ChatGPT 4 seen in the background, in this photo illustration, in Brussels, Belgium, on September 20, 2023 (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το επόμενο βήμα στη μετατροπή κειμένου σε εικόνα μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Η OpenAI παρουσίασε το Dall-E 3, την τελευταία έκδοση του εργαλείου της για τη μετατροπή κειμένου σε εικόνα, που χρησιμοποιεί το δημοφιλές AI chatbot ChatGPT.

Το Dall-E 3 θα είναι διαθέσιμο για τους πελάτες ChatGPT Plus και Enterprise τον Οκτώβριο μέσω του API, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι χρήστες θα μπορούν να πληκτρολογήσουν μια εντολή για μια εικόνα και να προσαρμόσουν το αίτημά τους μέσω της συνομιλίας με το ChatGPT.

“Το DALL-E 3 μπορεί να μεταφράσει λεπτομερή αιτήματα σε εξαιρετικά λεπτομερείς και ακριβείς εικόνες“, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η OpenAI τόνισε ότι η τελευταία έκδοση του εργαλείου θα έχει μεγαλύτερη ασφάλεια, όπως ο περιορισμός της δυνατότητας να δημιουργεί βίαιο, ακατάλληλο για ανηλίκους ή περιεχόμενο ρητορικής μίσους.

Το εργαλείο θα μπορεί επίσης να απορρίπτει αιτήματα για εικόνες δημόσιου προσώπου με το όνομά του ή εκείνα για εικόνες στο στιλ ενός καλλιτέχνη εν ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το OpenAI δήλωσε ότι οι δημιουργοί θα μπορούν να αρνηθούν τη χρήση μέρους ή του συνόλου της εργασίας τους για την εκπαίδευση μελλοντικών εργαλείων μετατροπής κειμένου σε εικόνα.

Ο αγώνας της OpenAI για τη δημιουργία ακριβών εργαλείων AI από κείμενο σε εικόνα έχει αρκετούς ανταγωνιστές, οι οποίοι συνεχίζουν να βελτιώνουν τα μοντέλα τους.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ανησυχίες γύρω από τις εικόνες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Τον Αύγουστο, δικαστήριο της Ουάσινγκτον αποφάνθηκε ότι ένα έργο τέχνης που δημιουργήθηκε από AI χωρίς καμία ανθρώπινη συμβολή δεν μπορεί να προστατευθεί από πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: