DBRS: Αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας στην Eurobank

DBRS: Αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας στην Eurobank
View of a Eurobank branch in central Athens March 11, 2015. Greece's Eurobank reported a jump in fourth-quarter losses on Wednesday as provisions for impaired credit weighed on its bottom line, while the pace of new bad debt formation was steady around third-quarter levels. REUTERS/Yannis Behrakis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS) Photo: AFP
Ο οίκος επισήμανε ότι η τράπεζα έχει μειώσει σημαντικά τους κινδύνους στον ισολογισμό της μέσω μαζικής εκκαθάρισης δανείων και ενίσχυσης της κάλυψης των δανείων.

Η Eurobank έλαβε επενδυτική βαθμίδα από την DBRS, η οποία στην πρώτη της αξιολόγηση για την τράπεζα την κατέταξε στο «BBB (low)» με σταθερή προοπτική. Η DBRS αξιολόγησε επίσης τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας με R-2 (middle) και τις κρίσιμες μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις με «BBB» (high).

Ο οίκος επισήμανε ότι η Eurobank έχει μειώσει σημαντικά τους κινδύνους στον ισολογισμό της μέσω μαζικής εκκαθάρισης δανείων και ενίσχυσης της κάλυψης των δανείων. Η ικανότητα της τράπεζας να δημιουργεί επαναλαμβανόμενα κέρδη έχει βελτιωθεί λόγω των υψηλότερων επιτοκιακών περιθωρίων, της χαμηλότερης δομής κόστους και των μειωμένων προβλέψεων για ζημίες δανείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Eurobank έχει ενισχύσει τα κεφαλαιακά της αποθέματα, παρά τις προγραμματισμένες διανομές μερισμάτων. Η DBRS σημειώνει ότι το παρατεταμένο υψηλό επιτοκιακό περιβάλλον ενδέχεται να προσθέσει πίεση στο προφίλ κινδύνου της τράπεζας.

Οι αξιολογήσεις ενσωματώνουν επίσης τη σταθερή θέση χρηματοδότησης και ρευστότητας της Eurobank. Η τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει καλές μετρήσεις ποιότητας ενεργητικού, αξιοποιώντας ευνοϊκές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και την υποστήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: