Debate: Αδιαμφισβήτητη νίκη της Καμαλα Χάρις, αλλά οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι παραμένουν διστακτικοί

Debate: Αδιαμφισβήτητη νίκη της Καμαλα Χάρις, αλλά οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι παραμένουν διστακτικοί
epa11597535 Former US President Donald Trump and current Vice President Kamala Harris are seen on a large television during their presidential debate in the debate’s press file in Philadelphia, Pennsylvania, USA, 10 September 2024. The two candidates faced off for 90 minutes in their only planned debate of the 2024 presidential election. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρά την επικράτηση της Χάρις στην τηλεμαχία, αρκετοί αναποφάσιστοι ψηφοφόροι δηλώνουν πως δεν έχουν πειστεί ακόμα για την καταλληλότητά της.

Η Κάμαλα Χάρις θεωρήθηκε νικήτρια στην πρόσφατη τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο ορισμένοι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι παραμένουν διστακτικοί. Το Reuters συνομίλησε με δέκα άτομα που δήλωναν αβέβαιοι πριν από το debate. Μετά τη συζήτηση, έξι από αυτούς τείνουν να στηρίξουν τον Τραμπ, ενώ τρεις υποστηρίζουν τη Χάρις. Ένας ψηφοφόρος παραμένει αναποφάσιστος.

Παρά τη φαινομενική της επικράτηση, η Χάρις δεν κατάφερε να πείσει αρκετούς αναποφάσιστους για τις προτάσεις της, κυρίως σε θέματα οικονομίας. Πέντε από τους ερωτηθέντες θεώρησαν ότι η αντιπρόεδρος ήταν ασαφής σχετικά με το πώς θα βελτιώσει την οικονομία και θα διαχειριστεί το υψηλό κόστος διαβίωσης, το οποίο αποτελεί βασικό ζήτημα για τους ψηφοφόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τηλεμαχία ήταν κρίσιμη για τη Χάρις, καθώς πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως πάνω από το ένα τέταρτο των πιθανών ψηφοφόρων δεν τη γνωρίζουν καλά, σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη για οικονομικά ζητήματα, παρά το ότι πολλοί δεν τον συμπαθούν ως άτομο.

Η έλλειψη λεπτομερών προτάσεων από τη Χάρις για την οικονομική της πολιτική ήταν ένα από τα βασικά σημεία κριτικής. Οι ερωτηθέντες που προσανατολίζονται προς τον Τραμπ ανέφεραν ότι η προσωπική τους οικονομική κατάσταση ήταν καλύτερη όταν εκείνος ήταν πρόεδρος.

Από την πλευρά της, η Χάρις επικεντρώθηκε κυρίως στην κριτική κατά του Τραμπ, χωρίς όμως να παρουσιάσει συγκεκριμένα σχέδια που θα μπορούσαν να κερδίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Παρόλο που ορισμένοι εκτίμησαν την προσπάθειά της να βοηθήσει τους μικρούς επιχειρηματίες, πολλοί ήθελαν περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: