Debate Χάρις – Τραμπ: Έφτασε η ώρα για το πολιτικό «face to face» που όλοι περιμένουν

Debate Χάρις – Τραμπ: Έφτασε η ώρα για το πολιτικό «face to face» που όλοι περιμένουν
(COMBO) This combination of pictures created on September 09, 2024 shows, L-R, former US President and Republican presidential candidate Donald Trump dancing as he leaves the stage after speaking alongside former US Representative Tulsi Gabbard during a town hall meeting in La Crosse, Wisconsin, on August 29, 2024 and US Vice President and Democratic presidential candidate Kamala Harris arriving onstage to speak on the fourth and last day of the Democratic National Convention (DNC) at the United Center in Chicago, Illinois, on August 22, 2024. Harris and Trump made their final preparations on Monday, September 9, on the eve of their first -- and possibly only -- televised debate before the knife-edge 2024 US presidential election. With less than two months until election day, the face-off could be a turning point in a bitter contest between the Democratic vice president and Republican former president. (Photo by KAMIL KRZACZYNSKI and Mandel NGAN / AFP) Photo: AFP
Η συζήτηση θα διαρκέσει 90 λεπτά, με δύο διαφημιστικά διαλείμματα - Συντονιστές θα είναι ο Ντέιβιντ Μούιρ και η Λίντσεϊ Ντέιβις.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 04:00 ώρα Ελλάδος, η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο πρώτο debate της χρονιάς, χωρίς την παρουσία κοινού. Η αντιπαράθεση υπόσχεται δυνατές στιγμές και θα κριθεί σε 90 λεπτά γεμάτα ένταση, όπου κάθε λέξη και απάντηση θα έχει βαρύτητα για τις επικείμενες εκλογές.

Το debate διοργανώνεται από το ABC News και θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαδέλφεια, στο Εθνικό Συνταγματικό Κέντρο, έναν χώρο-σύμβολο της αμερικανικής δημοκρατίας. Σε αυτό το σκηνικό, η Αντιπρόεδρος Χάρις και ο πρώην πρόεδρος Τραμπ θα ανταλλάξουν απόψεις σε καίρια θέματα, με την προσοχή των Αμερικανών πολιτών να είναι στραμμένη στις θέσεις και τις προτάσεις των δύο υποψηφίων.

Η συζήτηση θα διαρκέσει 90 λεπτά, με δύο διαφημιστικά διαλείμματα. Συντονιστές θα είναι ο Ντέιβιντ Μούιρ και η Λίντσεϊ Ντέιβις, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι η συζήτηση θα κυλήσει ομαλά. Τα μικρόφωνα θα είναι ανοιχτά μόνο για τον υποψήφιο που έχει τον λόγο, και θα κλείνουν αυτόματα όταν μιλάει ο άλλος, διασφαλίζοντας ότι η αντιπαράθεση θα είναι ελεγχόμενη και ευπρεπής. Μόνο οι συντονιστές θα επιτρέπεται να κάνουν ερωτήσεις, δίνοντας έμφαση στην ουσία των θεμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σειρά των ερωτήσεων καθορίστηκε με στρίψιμο νομίσματος, με τον Τραμπ να επιλέγει τη σειρά των ερωτήσεων και την Χάρις να επιλέγει τη θέση της στη σκηνή. Καθένας από τους δύο υποψηφίους θα έχει δύο λεπτά για να απαντήσει σε κάθε ερώτηση, με δυνατότητα ανταπάντησης δύο λεπτών και ένα επιπλέον λεπτό για διευκρινίσεις. Οι τελικές δηλώσεις των υποψηφίων θα είναι διάρκειας δύο λεπτών.

Κατά τη διάρκεια του debate, οι υποψήφιοι θα στέκονται πίσω από βάθρα και δεν θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν σημειώσεις ή άλλες πηγές πληροφόρησης, με εξαίρεση ένα στυλό, ένα λευκό χαρτί και ένα μπουκάλι νερό. Κανένα από τα μέλη των καμπανιών τους δεν θα επιτρέπεται να αλληλεπιδράσει μαζί τους, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων.

Η μετάδοση του debate θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμη ζωντανά μέσω του ABC News, με εκατομμύρια θεατές να αναμένεται να παρακολουθήσουν το μεγάλο πολιτικό γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: